Blat wysyp mąką wyjmij masę ciasteczkową i rozwałkuj na cienki placek - około 5 mm grubości (ja to zrobiłam pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia - myślę, że to znacznie ułatwiło pracę).
Wierzch placka posmaruj masą cynamonową i zwiń w długi rulon - przy tym też pomaga papier do pieczenia.
Utocz wałek z ciasta - możesz go dodatkowo obtoczyć w cukrze z cynamonem, zawiń w papier do pieczenia i schłodź przez około pół godziny.
Po schłodzeniu pokrój na cienkie plasterki - około 5 mm.
Ułóż na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia (ciasteczka się lekko rozleją).
Piecz cynamonowe ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do180 stopni przez około 15-20 minut.
Po upieczeniu przestudź i jeśli chcesz to możesz je dodatkowo udekorować z lukrem przygotowanym z cukru pudru zmieszanego z odrobiną mleka.