1łyżeczkagranulowanego czosnku (lub około 3 ząbki świeżego czosnku wyciśniętego przez praskę)
dodatkowo (- bazylia, oregano - po około pół łyżeczki )
Instrukcja
Jak zrobić paszteciki z mięsem w cieście filo
Mąkę wysypujemy na stolnicę robiąc w niej dołek do którego wbijamy jajko, wsypujemy łyżeczkę soli i dolewamy wodę - mieszamy wszystko razem do uzyskania jednolitej, trochę klejącej masy.
500 g maki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, 250 ml wody
Nie podsypujcie za dużo mąki bo ciasto będzie twarde i mało elastyczne. Oczywiście można wszystko przygotować w mikserze co nam zaoszczędzi sporo czasu :)
Tak przygotowane ciasto dzielimy na kulki po ok 50-60 gram.
Pozostawiamy je pod przykryciem aby nie wyschły na 15-20 minut aby ciasto odpoczęło.
Przygotuj farsz przez wymieszanie mięsa z przyprawami i jajkiem.