Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Sernik malinowy na spodzie brownie przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny malinowy sernik na cieście czekoladowym.
4
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
40
minut
minut
Czas wykonania
1
hour
godz
30
minut
minut
1
hour
godz
Czas całkowity
3
hours
godz
10
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Składniki
składniki na spód brownie do sernika
100
g
masła
100
g
gorzkiej czekolady
1
szklanka
cukru
(- 200 g)
2
jajka
((rozmiar L))
60
ml
mleka
1
szklanka
mąki pszennej
(- 150 g)
składniki na mus malinowy do sernika
250
g
malin
((mogą być mrożone))
2
łyżki
cukru
1
łyżka
wody
składniki na sernik malinowy
750
g
twarogu na serniki
(najlepiej tłustego (użyłam z wiaderka) )
1
szklanka
cukru
(- 200 g)
4
jajka
(- rozmiar L)
2
łyżki
mąki ziemniaczanej
mus malinowy
składniki na masę śmietanową do sernika
200
g
kwaśnej śmietany
( 12 lub 18%)
2-3
łyżki
cukru pudru
((do smaku))
Instrukcja
Jak zrobić spód brownie do sernika
Masło pogrzej w rondelku, dodaj połamaną na kostki czekoladę i zamieszaj do jej rozpuszczenia.
100 g masła,
100 g gorzkiej czekolady
Zdejmij rondelek z kuchenki, dodaj cukier i wymieszaj.
1 szklanka cukru
Lekko przestudź masę, a następnie dodaj jajka i krótko zmiksuj, dodaj mąkę i mleko - zmiksuj do połączenia składników.
2 jajka,
1 szklanka mąki pszennej,
60 ml mleka
Przelej ciasto do tortownicy o średnicy 22 cm.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez 20 minut.
Po upieczeniu lekko ostudź.
Jak zrobić mus malinowy do sernika
Maliny włóż do rondelka, dodaj cukier i wodę - gotuj na małym ogniu aż owoce się rozpadną.
250 g malin,
2 łyżki cukru,
1 łyżka wody
Przetrzyj owoce przez gęste sitko, ziarenka wyrzuć, a powstały mus ostudź.
Jak zrobić sernik malinowy
W dużej misce umieść twaróg, jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną i ostudzony mus malinowy - krótko zmiksuj - do połączenia składników.
750 g twarogu na serniki,
1 szklanka cukru,
4 jajka,
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wyłóż masę sernikową na spód brownie i piecz w 150 stopniach (góra/dół) przez około 60-70 minut (środek sernika może się jeszcze leciutko ruszać).
Jak zrobić masę śmietanową do sernika
Zmieszaj śmietanę z cukrem i wyłóż na sernik na koniec czasu jego pieczenia.
200 g kwaśnej śmietany,
2-3 łyżki cukru pudru
Podpiecz całość przez kolejne 15 minut.
Po upieczeniu sernik ostudź i schłodź w lodówce przez kilka godzin.
Przed podaniem możesz go dodatkowo udekorować frużeliną malinową, konfiturą malinową, albo świeżymi owocami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
ciasto brownie z sernikiem, ciasto na lato, letnie ciasto, owocowe ciasto, sernik owocowy, sernik z brownie, sernik z owocami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!