Dodaj cukier waniliowy lub ekstrakt oraz pojedynczo jajka.
1 opakowanie cukru waniliowego, 2 jajka
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i wiórkami.
200 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g wiórek kokosowych
Dodaj porcjami do masy maślanej na zmianę z mleczkiem kokosowym (puszkę z mleczkiem po otwarciu dokładnie wymieszaj, aby mleczko miało jednolitą konsystencję).
100 ml mleczka kokosowego
Jabłka obierz, przedziel na połówki lub ćwiartki, usuń gniazdo nasienne, każdy kawałek jabłka natnij lekko wzdłuż - nie przecinaj do końca.
4 jabłka
Przelej ciasto do przygotowanej foremki o średnicy 26 cm (wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą).
Na wierzchu ułóż jabłka rozcięciem do góry.
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 45 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu wystudź.
Składniki lukru zmieszaj razem i polej nim ciasto.
80 g cukru pudru, około 3 łyżki mleczka kokosowego