Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Bananowe pancakes
Wypieki Beaty
Przepis na proste i pyszne pancakes z bananami idealne na śniadanie.
4.21
z
148
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
Czas wykonania
15
minut
Czas całkowity
30
minut
Danie
Placki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
11
Składniki
1,5
szklanki
mąki
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
(dość czubate)
1
szczypta
soli
1
jajko
rozmiar L, roztrzepane
300
ml
mleka
1 i 1/4 szklanki
2
łyżki
oleju
1
banan
duży dojrzały (po obraniu waga około 120 g) rozgnieciony widelcem
0,5
łyżeczki
cynamonu
(opcjonalnie)
Instrukcja
W dużej misce umieść suche składniki.
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj, dodaj banana i zamieszaj (masa może pozostać lekko grudkowata).
Smaż placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lub tylko na jego odrobinie.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Słowa kluczowe
banany, cynamon, placuszki, śniadanie
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!