Dodaj do nich 30 g cukru i miksuj aż się rozpuści.
30 g cukru
Migdały zmieszaj z cukrem pudrem i dodaj do ubitych białek - wymieszaj łyżką.
70 g migdałów, 120 g cukru pudru
Możesz dodać barwnik spożywczy.
barwnik spożywczy
Przełóż masę do worka cukierniczego.
Przygotuj dwie blachy do pieczenia.
Wyciskaj na nie nieduże ciasteczka (około 3 cm średnicy) - zachowaj między nimi odstępy.
Pozostaw ciastka do lekkiego podsuszenia przez około 15-30 minut.
Po tym czasie upiecz ciastka w 150 stopniach przez około 15 minut (ja piekłam obie blachy jednocześnie, więc użyłam termoobiegu i temperatury 140 stopni).
Po upieczeniu ciastka ostudź, a następnie ostrożnie zdejmij z blachy.
Jak zrobić krem truskawkowy do makaroników
Truskawki zmiksuj - jeśli są mało słodkie, to delikatnie je posłódź.
1 garść truskawek, 1 łyżka cukru pudru
Serek krótko zmiksuj, dodawaj po trochu mus z truskawek.