Z podanych składników zagnieć szybko ciasto, jeśli nie chce się dobrze lepić, to dodaj odrobinę mleka.
Uformuj z ciasta kulę i schłódź je przez około godzinę w lodówce.
Wyjmij ciasto, wyłóż na podsypany mąką blat i rozwałkuj na krążek.
Wylep ciastem przygotowaną foremkę do tarty. Ponakłuwaj ciasto widelcem.
Piecz w 200 stopniach przez 15 minut.
Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
wykonanie kremu:
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i lekko przestudź.
Zmiksuj czekoladę z serkiem mascarpone.
Wyłóż krem na kruchy spód.
Ułóż na wierzchu owoce. Całość możesz oprószyć cukrem pudrem.
Notatki
Mi zostało trochę ciasta i upiekłam sobie przy okazji małe korpusiki do babeczek. Możesz zrobić tak samo, albo zamrozić ciasto i wykorzystać je później.