Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Ciasteczka toffi przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i pyszne ciastka z migdałami i krówkami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
17
minut
minut
Czas całkowity
32
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
18
sztuk
Składniki
składniki na ciasteczka toffi
180
g
masła
(miękkiego )
140
g
cukru trzcinowego
(3/4 szklanki)
2
żółtka
50
g
migdałów
(mielonych )
150
g
krówek
(rozdrobnionych )
220
g
mąki pszennej
(1,5 szklanki)
1
płaska łyżeczka
sody
Instrukcja
Jak zrobić ciasteczka toffi z krówkami
Masło utrzyj z cukrem, następnie pojedynczo dodaj żółtka i dalej miksuj.
180 g masła,
140 g cukru trzcinowego,
2 żółtka
Mąkę wymieszaj z pozostałymi suchymi składnikami.
50 g migdałów,
220 g mąki pszennej,
1 płaska łyżeczka sody
Do masy maślanej dodaj mąkę i krówki i wymieszaj całość łyżką, a następnie zagnieć rękoma (ciasto będzie bardzo kleiste ale się tym nie przejmujcie).
150 g krówek
Uformuj z ciasta kulki i układaj je na przygotowanej blaszce w odstępach - ciastka podczas pieczenia się rozpłyną tworząc placuszki.
Piecz ciastka w 170 stopniach (termoobieg) przez około 17 minut - aż będą rumiane.
Po upieczeniu pozostaw je przez chwilę na blaszce, będą bardzo miękkie.
Potem możesz je ostudzić na kratce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
ciastka z krówkami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!