Zmieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Ubij jajka z cukrem, dodaj olej, wanilię i marmoladę, dodaj orzechy, startą na małych oczkach marchewkę i wiórki kokosowe, wymieszaj.
Dodaj suche składniki i delikatnie wymieszaj.
Białko ubij na sztywno, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Napełnij papilotki do 2/3 wysokości.
Piecz przez około 25 minut - sprawdź patyczkiem, czy są upieczone.
Odstaw do przestudzenia.
wykonanie lukru:
Ubij składniki w misce, aż powstanie gładka masa. Miodu daj do smaku :)
Masą napełnij worek cukierniczy lub gruby woreczek i nałóż na babeczki.
Całość oprósz cynamonem.
Notatki
Zamiast marmolady możesz użyć dowolny dżem. Robiłam też wersję babeczek bez tego dodatkowego białka. Wtedy żółtka z dwóch jajek oddzieliłam od białek (białka ubiłam oddzielnie) i żółtka zmieszałam z mokrymi składnikami i cukrem, potem połączyłam z suchymi składnikami i marchewką, a na koniec delikatnie wmieszałam pianę z dwóch jajek.