Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Muffinki dyniowe z czekoladą
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i aromatyczne muffinki z dynią i kawałkami czekolady.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
20
minut
Czas całkowity
40
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
18
Kalorie
160
kcal
Składniki
225
g
mąki
1,5 szklanki
2
łyżeczki
cynamonu
0,5
łyżeczki
gałki muszkatołowej
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
cukru
3/4 szklanki
0,5
szklanki
oleju
2
jajka
rozmiar L
250
g
puree z dyni
1 szklanka
50
g
czekolady
posiekanej
Instrukcja
W jednej misce zmieszaj suche składniki - mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i cukier.
W drugiej misce zmieszaj razem puree z dyni, olej i jajka.
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Dodaj posiekaną czekoladę - zamieszaj.
Przełóż ciasto do papilotek do babeczek - nakładaj do 2/3 wysokości - u mnie wyszło 18 babeczek.
Piecz w 200 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
160
kcal
Weglowodany:
19
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
8
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!