Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Rogaliki twarogowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie do zrobienia kruche rogaliki z twarogiem i marmoladą.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
1
godzina
godzinę
Łączny czas
1
godzina
godzinę
45
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na rogaliki twarogowe
300
g
twarogu
(w kostce np. półtłusty - zmielonego )
300
g
masła
(miękkiego )
około 350-400
g
mąki pszennej
dżem
( lub inne nadzienie)
Instrukcja
Jak zrobić kruche rogaliki z twarogiem
Z mąki, masła i twarogu zagnieć ciasto - jeśli ciasto jest zbyt lepkie dodaj więcej mąki.
300 g twarogu,
300 g masła,
około 350-400 g mąki pszennej
Uformuj je w kulkę i schłodź w lodówce przez około 30-60 minut.
Podziel schłodzone ciasto na mniejsze części, każdą rozwałkuj cienko i pokrój na trójkąty.
Posmaruj ciasto w najszerszym miejscu dżemem i zwiń.
Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 25 minut - do ładnego zrumienia.
Po upieczeniu ostudź i posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
rogaliki z twarogiem, rogaliki z twarogu
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!