Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Rogaliki twarogowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie do zrobienia kruche rogaliki z twarogiem i marmoladą.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
45
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na rogaliki twarogowe
300
g
twarogu
(w kostce np. półtłusty - zmielonego )
300
g
masła
(miękkiego )
około 350-400
g
mąki pszennej
dżem
( lub inne nadzienie)
Instrukcja
Jak zrobić kruche rogaliki z twarogiem
Z mąki, masła i twarogu zagnieć ciasto - jeśli ciasto jest zbyt lepkie dodaj więcej mąki.
300 g twarogu,
300 g masła,
około 350-400 g mąki pszennej
Uformuj je w kulkę i schłodź w lodówce przez około 30-60 minut.
Podziel schłodzone ciasto na mniejsze części, każdą rozwałkuj cienko i pokrój na trójkąty.
Posmaruj ciasto w najszerszym miejscu dżemem i zwiń.
Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 25 minut - do ładnego zrumienia.
Po upieczeniu ostudź i posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
rogaliki z twarogiem, rogaliki z twarogu
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!