Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Zdjęcia z przygotowań
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Sernik z brzoskwiniami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prosty sernik pieczony z kawałkami brzoskwiń.
4.80
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
1
hour
godz
20
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
40
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
12
Kalorie
193
kcal
Wyposażenie
Forma do pieczenia o wielkości około 22 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sernik z brzoskwiniami
500
g
twarogu półtłustego
(zmielonego dwukrotnie, albo twaróg z wiaderka)
150
g
cukru
((chociaż wg mnie można dać trochę mniej - szczególnie jeśli zdecydujecie się na polewę z białej czekolady))
3
żółtka
(z jajek rozmiar L)
3
białka
skórka starta z cytryny i sok wyciśnięty z niej
(- soku około 3-4 łyżki)
1
opakowanie
budyniu waniliowego
( lub śmietankowego na pół litra mleka)
brzoskwinie z puszki
(u mnie około 230 g - 4 połówki)
dodatkowe składniki do sernika
biszkopty
(- około 90 g)
50
ml
śmietany kremówki
100
g
białej czekolady
Instrukcja
Jak zrobić sernik z brzoskwiniami
Żółtka utrzyj z cukrem, sokiem z cytryny i skórką z cytryny na puszystą masę.
150 g cukru,
3 żółtka,
skórka starta z cytryny i sok wyciśnięty z niej
Dodawaj po trochu zmielony twaróg, cały czas miksując.
500 g twarogu półtłustego
Wsyp budyń i zmiksuj krótko.
1 opakowanie budyniu waniliowego
Białka ubij na sztywno i dodaj je do twarogu - delikatnie wymieszaj łyżką.
3 białka
Brzoskwinie pokrój w niedużą kostkę i mniej więcej 3/4 dodaj do masy - delikatnie wymieszaj.
brzoskwinie z puszki
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia i na dnie ułóż warstwę biszkoptów.
biszkopty
Przelej masę twarogową i wyrównaj. Na wierzchu ułóż pozostałe brzoskwinie.
Piecz około 80 minut w 150 stopniach (tryb góra/dół).
Po tym czasie piekarnik wyłącz, delikatnie uchyl drzwiczki i poczekaj aż sernik zupełnie ostygnie.
Schowaj go następnie do lodówki do schłodzenia.
W rondelku podgrzej śmietanę kremówkę, dodaj połamaną czekoladę - wymieszaj dokładnie, aby czekolada dobrze się rozpuściła.
50 ml śmietany kremówki,
100 g białej czekolady
Ostudź masę i gdy lekko zgęstnieje wylej ją na sernik.
Możesz ciasto dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
193
kcal
Weglowodany:
26
g
Protein:
9
g
Tłuszcz:
6
g
Słowa kluczowe
sernik brzoskwiniowy, z brzoskwiniami sernik
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!