225 g mąki pszennej, 70 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g masła, 1 jajko
Oddziel od niego mniej więcej 1/3 ciasta, włóż ją do woreczka i schowaj do zamrażarki.
Resztę ciasta zawiń w folię i schowaj do lodówki.
Przygotuj masę sernikową - twaróg zmiksuj dokładnie z cukrem i budyniem.
750 g twarogu, 150 g cukru, 1 budyń śmietankowy
Dodaj jajko i zmiksuj.
1 jajko
Dno tortownicy o wielkości 26 cm wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i wysyp mąką.
Wyjmij większy kawałek ciasta i wylep nim dno i boki formy - do wysokości około 2-3 cm (możesz rozwałkować ciasto, albo rwać go na kawałki i wylepiać).
Wlej na ciasto masę sernikową.
Na wierzchu ułóż maliny.
400-500 g malin
Wyjmij z zamrażarki odłożone ciasto - zetrzyj je na tarce i posyp wierzch malin.
Piecz tartę w 180 (tryb góra/dół) stopniach przez około 50-55 minut - aż ciasto będzie ładnie rumiane.
Po upieczeniu ostudź, a przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Słowo kluczowe krucha tarta z twarogiem, prosty sernik, sernik na kruchym spodzie, sernik z kruszonką i malinami, sernik z malinami, tarta z malinami i kruszonką