Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ucierane ciasto kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i bardzo prostą babkę kokosową z wiórkami kokosowymi.
4.28
z
29
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
20
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
326
kcal
Wyposażenie
Podłużna foremka do pieczenia o długości około 30 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ucierane ciasto kokosowe
170
g
masła
(miękkiego )
150
g
cukru pudru
(- 1 szklanka)
300
g
mąki
(- 2 szklanki)
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
3
jajka
(rozmiar L - najlepiej w temp. pokojowej)
250
ml
maślanki
1
szklanka
wiórek kokosowych
składniki na lukier do ciasta
150
g
cukru pudru
(- 1 szklanka)
2-4
łyżki
maślanki
(do konsystencji)
wiórki kokosowe
(do posypania)
Instrukcja
Jak zrobić ucierane ciasto kokosowe
Utrzyj masło z cukrem pudrem (lub zwykłym cukrem) na puszystą masę.
170 g masła,
150 g cukru pudru
Dodaj ekstrakt z wanilii i pojedynczo jajka - dokładnie zmiksuj masę po każdym jajku.
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
3 jajka
Zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
300 g mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli
Dodaj porcjami do masy maślanej na zmianę z maślanką.
250 ml maślanki
Na koniec dodaj wiórki kokosowe.
1 szklanka wiórek kokosowych
Przełóż ciasto do wysmarowanej i wysypanej mąką foremki keksowej.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 50-60 minut (do suchego patyczka)..
Po upieczeniu przestudź ciasto i udekoruj lukrem i wiórkami (cukier puder zmieszaj z maślanką i polej nim ciasto).
150 g cukru pudru,
2-4 łyżki maślanki,
wiórki kokosowe
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
326
kcal
Weglowodany:
38
g
Protein:
6
g
Tłuszcz:
17
g
Słowa kluczowe
ciasto z wiórkami kokosowymi, kokosowe ciasto
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!