Pieczona owsianka peanut butter

Zaktualizowany: 2023 16 sierpnia
pieczona owsianka peanut butter

Przepis na prostą pieczoną owsiankę peanut butter & jelly

wpis sponsorowany

Dziś u mnie pyszna i prosta pieczona owsianka peanut butter. Tą owsiankę przygotowałam z dodatkiem masła orzechowego, a do masła bardzo pasuje dżem albo konfitura, więc podałam ją z dodatkiem takiej owocowej frużeliny. Otrzymałam przepyszne i pożywne śniadanie. Spróbujcie koniecznie!

pieczona owsianka z masłem orzechowym i owocami

Pieczona owsianka peanut butter & jelly przepis krok po kroku

Jeśli lubicie owsianki, to koniecznie zróbcie taką wersję pieczoną z dodatkiem masła orzechowego.

pieczona owsianka peanut butter & jelly

Pieczona owsianka peanut butter przepis

Wypieki Beaty
Przepis na szybką i pyszną orzechową owsiankę z masłem orzechowym i frużeliną owocową.
5 z 5 ocen
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 30 minut
Czas całkowity 40 minut
Porcje 2
Kalorie 180 kcal
Składniki

składniki na pieczoną owsiankę z masłem orzechowym

  • 100 g płatków owsianych (- 1 szklanka)
  • 1 jajko (rozmiar L)
  • 180 ml mleka (- 3/4 szklanki)
  • 1 łyżka masła orzechowego (użyłam White Choco Peanut od Allnutrition)
  • 1 łyżka miodu (lub innego "słodzidła")
  • 2 łyżki frużeliny owocowej (użyłam Wild Berries in Jelly od Allnutrition)
Instrukcja
 

Jak zrobić pieczoną owsiankę z masłem orzechowym

  • W misce zmieszaj razem płatki owsiane, mleko, jajko, masło orzechowe i miód.
    100 g płatków owsianych, 1 jajko, 180 ml mleka, 1 łyżka masła orzechowego, 1 łyżka miodu
  • Dokładnie wymieszaj i przełóż do żaroodpornej foremki do pieczenia.
  • Piecz w 180 stopniach (tryb góra-dół) przez mniej więcej 30-40 minut – do zrumienia.
  • Przed podaniem nałóż na wierzch owsianki frużelinę Wild Berries in Jelly.
    2 łyżki frużeliny owocowej
Prywatne
Składniki Odżywcze
Serving: 100gKalorie: 180kcalWeglowodany: 26gBiałko: 7gTłuszcz: 7g
Słowa kluczowe owsianka orzechowa, owsianka pieczona
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
pieczona owsianka orzechowa z frużeliną

Owsianka z masłem orzechowym – uwagi

Taka pieczona owsianka peanut butter to świetny pomysł na pyszne i pożywne śniadanie.

Jej przygotowanie zajmie wam niewiele czasu.

Wystarczy płatki owsiane wymieszać z mlekiem, masłem orzechowym i pozostałymi składnikami.

Wszystko przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w piekarniku.

Zamiast tradycyjnego masła orzechowego do swojej owsianki dodałam masło White Choco Peanut z dodatkiem białej czekolady.

Zwykłe mleko możecie zastąpić napojem roślinnym.

Jeśli chcecie zrobić wersję wegańską, to jajko zastąpcie połową średniego banana, albo kleikiem z siemienia lnianego.

Moje masło jest już dość słodkie więc do mojej pieczonej owsianki peanut butter dodałam jednie łyżkę miodu.

Możecie też użyć ksylitol, erytrol albo syrop klonowy.

Po upieczeniu do owsianki dodałam frużelinę owocową, więc sama owsianka nie musiała być mocno słodka.

A wy z czym byście zjedli swoja pieczoną owsiankę?

Ps.

Zapraszam do wypróbowania innych przepisów na pyszne domowe śniadania.

fit owsianka z masłem orzechowym i owocami
fit owsianka z masłem orzechowym
zdrowa owsianka z masłem orzechowym
orzechowa owsianka peanut butter z owocami

Wpis przygotowany we współpracy ze sklepem SFD

sklep sfd

Polecane przepisy na owsiankę

Koniecznie wypróbujcie inne moje przepisy na pyszne i pożywne owsianki z różnymi dodatkami i w różnych formach. Tutaj polecam między innymi takie trzy przepisy:

Opublikowano: 2021 29 września

Podziel się przepisem

Subskrybuj
Powiadom o
guest
Ocena Przepisu




Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu publikacji komentarza

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

4 komentarzy
Najbardziej cenione
Najnowsze Najstarsze
Inline Feedbacks
View all comments

Polecane przepisy

Przepis na pieczoną owsiankę z masłem orzechowym

Zobaczcie mój dokładny i prosty przepis na owsiankę i koniecznie zróbcie ją na śniadanie albo na przekąskę. Pieczona owsianka peanut butter doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Dlatego możecie ją zjeść zaraz po upieczeniu, albo podzielić na porcje i spakować do pracy, do szkoły albo na drogę do samochodu.