Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Babeczki bananowo-truskawkowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i lekkie babeczki bananowe z truskawkami podane z odrobiną bitej śmietany.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia polska
Porcje
12
Kalorie
175
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na babeczki bananowo-truskawkowe z dżemem
3
jajka
(- u mnie rozmiar L)
100
g
cukru
(- pół szklanki)
300
g
mąki pszennej
(- 2 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
słoiczek
dżemu
(banan z truskawką i miodem od Stovit - 220 g)
150
g
truskawek
Instrukcja
Jak zrobić babeczki bananowe z truskawkami
Jajka zmiksuj z cukrem na gęstą i puszystą masę.
3 jajka,
100 g cukru
W tym czasie przesiej przez sito mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do ubitych jajek dodaj dżem i zmiksuj do połączenia.
1 słoiczek dżemu
Wsyp mąkę i delikatnie zmiksuj - jeśli ciasto jest zbyt gęste, to możesz dodać trochę mleka.
Przełóż ciasto papilotek na babeczki.
Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki truskawki.
150 g truskawek
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez mniej więcej 25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu babeczki ostudź.
Babeczki możesz dodatkowo udekorować przed podaniem bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
175
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
3
g
Słowo kluczowe
babeczki bananowe z truskawkami, babeczki z dżemem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!