Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Chlebek dyniowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wilgotne ciasto dyniowe z korzennymi przyprawami.
4.75
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
50
minuty
minut
Łączny czas
1
godzina
godzinę
5
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
12
Kalorie
306
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę keksową o długości około 25 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na pumpkin bread chlebek dyniowy
280
g
mąki pszennej
((1 i 3/4 szklanki) )
1
łyżeczka
sody
0,5
łyżeczki
soli
1
łyżeczka
cynamonu
0,5
łyżeczki
gałki muszkatołowej
0,5
łyżeczki
imbiru
1/4
łyżeczki
mielonych goździków
230
g
puree z dyni
((1 szklanka) )
150
g
cukru trzcinowego
((3/4 szklanki) + 1 łyżka)
2
jajka
(- rozmiar L)
120
ml
oleju
(- użyłam olej kokosowy)
60
ml
wody
(opcjonalnie )
Instrukcja
Jak zrobić pumpkin bread chlebek dyniowy
Zmieszaj w dużej misce suche składniki - mąkę, sól, sodę, cynamon, gałkę, imbir i goździki.
280 g mąki pszennej,
1 łyżeczka sody,
0,5 łyżeczki soli,
1 łyżeczka cynamonu,
0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej,
0,5 łyżeczki imbiru,
1/4 łyżeczki mielonych goździków
W drugiej misce zmieszaj puree z dyni, cukier, jajka i olej - u mnie kokosowy.
230 g puree z dyni,
150 g cukru trzcinowego,
2 jajka,
120 ml oleju
Przelej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj - jeśli ciasto jest za gęste - to możesz dodać trochę wody.
Przełóż ciasto do foremki do pieczenia o długości około 25 cm, posyp wierzch łyżką cukru trzcinowego.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 45-50 minut - do suchego patyczka.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
306
kcal
Weglowodany:
36
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
16
g
Słowo kluczowe
ciasto z dynią, pumpkin bread
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!