Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasteczka z konfiturą jeżynową przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie ciasteczka z owocowym środkiem.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
1
hour
godz
30
minut
minut
Czas wykonania
12
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
42
minut
minut
Danie
Ciasteczka
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
20
Kalorie
115
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na proste ciasteczka z konfiturą
110
g
masła
(miękkiego )
120
g
mascarpone
100
g
cukru pudru
((2/3 szklanki) )
1
łyżeczka
cukru waniliowego
150
g
mąki pszennej
((1 szklanka) )
około 65
g
Konfitury
( z jeżyn Stovit)
Instrukcja
Jak zrobić proste ciasteczka z konfiturą
Zmiksuj razem masło, mascarpone, cukier waniliowy oraz cukier puder.
110 g masła,
120 g mascarpone,
100 g cukru pudru,
1 łyżeczka cukru waniliowego
Dodaj porcjami mąkę i krótko zmiksuj.
150 g mąki pszennej
Zagnieć lekko ciasto, zawiń w folię i schłodź w lodówce przez przynajmniej godzinę.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki, nabieraj łyżeczką porcje ciasta i rób kulki wielkości orzecha włoskiego.
Ułóż kulki na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - zachowaj odstępy, bo ciasteczka się rozpłyną w trakcie pieczenia.
Trzonkiem od wałka, albo łyżki zrób w każdej kulce zagłębienie i nałóż do niego małą łyżeczkę konfitury.
około 65 g Konfitury
Piecz ciasteczka w 170 stopniach (tryb góra/dół) przez około 10-12 minut - tak aby tylko brzegi zaczęły się rumienić.
Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, ale w trakcie stygnięcia lekko stwardnieją.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
115
kcal
Weglowodany:
11
g
Protein:
1
g
Tłuszcz:
7
g
Słowa kluczowe
ciasteczka z dżemem, ciastka thumbprint
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!