Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Ciasteczka z konfiturą jeżynową przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie ciasteczka z owocowym środkiem.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
1
godzina
godzinę
30
minuty
minut
Czas gotowania
12
minuty
minut
Łączny czas
1
godzina
godzinę
42
minuty
minut
Rodzaj
Ciasteczka
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
20
Kalorie
115
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na proste ciasteczka z konfiturą
110
g
masła
(miękkiego )
120
g
mascarpone
100
g
cukru pudru
((2/3 szklanki) )
1
łyżeczka
cukru waniliowego
150
g
mąki pszennej
((1 szklanka) )
około 65
g
Konfitury
( z jeżyn Stovit)
Instrukcja
Jak zrobić proste ciasteczka z konfiturą
Zmiksuj razem masło, mascarpone, cukier waniliowy oraz cukier puder.
110 g masła,
120 g mascarpone,
100 g cukru pudru,
1 łyżeczka cukru waniliowego
Dodaj porcjami mąkę i krótko zmiksuj.
150 g mąki pszennej
Zagnieć lekko ciasto, zawiń w folię i schłodź w lodówce przez przynajmniej godzinę.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki, nabieraj łyżeczką porcje ciasta i rób kulki wielkości orzecha włoskiego.
Ułóż kulki na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - zachowaj odstępy, bo ciasteczka się rozpłyną w trakcie pieczenia.
Trzonkiem od wałka, albo łyżki zrób w każdej kulce zagłębienie i nałóż do niego małą łyżeczkę konfitury.
około 65 g Konfitury
Piecz ciasteczka w 170 stopniach (tryb góra/dół) przez około 10-12 minut - tak aby tylko brzegi zaczęły się rumienić.
Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, ale w trakcie stygnięcia lekko stwardnieją.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
115
kcal
Weglowodany:
11
g
Białko:
1
g
Tłuszcz:
7
g
Słowo kluczowe
ciasteczka z dżemem, ciastka thumbprint
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!