Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Kawa dyniowa - Pumpkin spice latte przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną jesienną kawę latte z dynią i przyprawami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Calories
177
kcal
Wyposażenie
Dwie wysokie szklanki do kawy
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na przyprawę do kawy dyniowej
1
łyżeczka
cynamonu
1/4
łyżeczki
mielonej gałki muszkatołowej
1/4
łyżeczki
mielonego imbiru
1/8
łyżeczki
mielonych goździków
((wszystko mieszamy razem))
składniki na kawę dyniową
2
szklanki
mleka
(500 ml - użyłam 1,5% - można użyć mniej)
2
łyżki
cukru
((lub do smaku))
2
łyżki
puree dyniowego
1
łyżeczka
przyprawy do kawy
1
łyżeczka
ekstraktu waniliowego
((opcjonalnie))
120
ml
espresso
Instrukcja
Jak zrobić dyniową kawę pumpkin spice latte
Przelej mleko do rondelka i zacznij je podgrzewać.
2 szklanki mleka
Dodaj do mleka cukier - jeśli używasz.
2 łyżki cukru
Dodaj puree z dyni.
2 łyżki puree dyniowego
Dodaj przyprawę do pumpkin spice latte - zamieszaj i podgrzej aż mleko będzie ciepłe.
1 łyżeczka przyprawy do kawy
Przelej mleko przez gęste sitko.
Dokładnie przetrzyj przez sitko puree z dyni z przyprawami.
Przelej mleko do szklanek - możesz je dodatkowo lekko spienić spieniaczem do mleka.
Dodaj do szklanek kawę.
120 ml espresso
Wierzch możesz udekorować bitą śmietaną i odrobiną cynamonu.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
177
kcal
Weglowodany:
28
g
Protein:
8
g
Tłuszcz:
4
g
Słowo kluczowe
dyniowa latte, kawa dyniowa
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!