225 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki soli, 100 g cukru
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
160 g miodu, 120 ml oleju, 2 jajka
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
Przełóż ciasto do przygotowanej foremki i rozprowadź równą warstwą.
Na wierzchu ułóż pokrojone owoce.
1 gruszka
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez mniej więcej 30-40 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto ostudź.
Film
Uwagi
Ciasto jest dość słodkie, więc jeśli wolisz mniej słodkie ciasta, do zrezygnuj z cukru, albo daj go mniej. Możesz dodać więcej owoców - ciasto wychodzi gęste, więc utrzyma większą ilość.