Do rondelka o jasnym dnie przełóż pokrojone masło i podgrzewaj na średnim ogniu ciągle mieszając.
Uważaj - masło w trakcie może się pienić i unosić.
Podgrzewaj masło i ciągle mieszaj, aż zobaczysz, że na dnie tworzą się czarne kropki, a masło nabierze brązowej barwy - uważaj, aby nie podgrzewać masła zbyt długo, bo będzie gorzkie.
Gdy pojawią się czarne kropki, zdejmij rondelek z ognia i lekko ostudź.
W tym czasie zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą i puszystą masę.
Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek wlej cienkim strumieniem masło (ja nie dodawałam tych "przypalonych" resztek).
Wsyp mąkę i zmiksuj.
Dodaj mleko i zmiksuj.
Formę o wielkości około 23-24 cm wysmaruj masłem i wysyp mąką lub bułką tartą.
Przelej ciasto do formy.
Nałóż na wierzch Konfiturę z Jagód Stovit - dałam cały słoiczek (konfitura w trakcie pieczenia opadnie na dno).
Posyp wierch ciasta posiekanymi migdałami.
Piecz w 180 stopni (tryb góra/dół) przez około godzinę - do suchego patyczka.