Z mleka odlej około pół szklanki mleka, a resztę podgrzej - dodaj do mleka połamaną czekoladę i zamieszaj aż czekolada się rozpuści.
W odlanej części mleka rozmieszaj budyń i wlej całość do mleka z czekoladą - mieszaj aż budyń zgęstnieje.
Od razu przykryj krem folią spożywczą i odstaw do wystudzenia.
ciasto:
W jednej misce zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a w drugiej mleko, jogurt, rozpuszczone masło i cukier puder.
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Odrywaj od ciasta nieduże kawałki i tocz kulki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe.
Smaż pączki na głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu - w takiej ilości, aby pączki mogły pływać (jeśli masz termometr kuchenny, to temperatura oleju powinna mieć około 170-180 stopni).
Wykałaczką możesz sprawdzić, czy pączki są gotowe - wystarczy wbić ją w środek pączka - są gotowe jeśli wykałaczka wychodzi czysta.
Gotowe pączki odsącz na papierowym ręczniku a następnie obtocz w cukrze wymieszanym z cynamonem.
Gdy pączki lekko ostygną możesz je nadziać kremem - krem należy przełożyć do worka ze szprycą i nadziać pączki.
Jeśli nie masz szprycy, to możesz przekroić pączki i posmarować kremem :)