Zaczyn wlej do szerokiej, wysokiej plastikowej miski.
Dodaj 250 g cukru (nie mieszaj).
Przykryj ściereczką.
wtorek:
Wlej 250 ml mleka - nie mieszaj.
250 ml mleka
środa:
Dodaj 250 g mąki - nie mieszaj.
czwartek:
Zamieszaj drewnianą łyżką - rano, w południe i wieczorem (ja zamieszałam tylko wieczorem, bo zapomniałam).
piątek:
Dodaj 250 g cukru - nie mieszaj.
sobota:
Zamieszaj drewnianą łyżką.
Podziel na 4 równe części - trzy z nich rozdaj dalej.
niedziela:
Dodaj pozostałe składniki (bez jabłek i czekolady).
Dokładnie wymieszaj, dodaj starte jabłko, czekoladę i ewentualnie cynamon.
2 jabłka, 50 g gorzkiej czekolady
Przełóż do przygotowanej foremki o średnicy około 22 cm.
Piecz w 180 stopniach przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).
Notatki
Ciasto należy trzymać w plastikowej misce i mieszać tylko drewnianą lub plastikową łyżką (nie można metalową). Trzymamy je w temperaturze pokojowej przykryte ściereczką.