Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Ciasteczka migdałowe
Wypieki Beaty
Przepis na proste ciastka migdałowe na białkach.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
Czas wykonania
15
minut
Czas całkowity
30
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Składniki
2
białka
z jajek rozmiar L
200
g
mielonych migdałów
(część można zastąpić większymi kawałkami migdałów i orzechów)
100
g
cukru pudru
50
g
mąki
2
łyżeczki
kakao
(można zrezygnować)
Instrukcja
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
2 białka
Dodaj cukier puder i jeszcze chwilę razem ubijaj.
100 g cukru pudru
Wsyp sypkie składniki i wymieszaj (masa może być gość gęsta).
200 g mielonych migdałów,
50 g mąki,
2 łyżeczki kakao
Ciasteczka nakładaj łyżeczką na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Po wierzchu możesz posypać je odrobiną cukru kryształu.
Ciastka piecz około 15 minut - gotowe :)
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!