Te ciasteczka są lekkie, delikatne i oczywiście pyszne. Robi się je bardzo szybko i nie wymagają za wielu przygotowań :)

 

 

 

Ciasteczka migdałowe

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

  • 2 białka
  • 200 g mielonych migdałów (część można zastąpić większymi kawałkami migdałów i orzechów)
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mąki
  • 2 łyżeczki kakao (można zrezygnować)

Instrukcja
 

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę, dodaj cukier puder i jeszcze chwilę razem ubijaj, teraz wsyp sypkie składniki i wymieszaj (masa może być gość gęsta). Ciasteczka nakładaj łyżeczką na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  • Po wierzchu możesz posypać je odrobiną cukru kryształu.
  • Ciastka piecz około 15 minut - gotowe :)
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!