Przepis na proste ciastka migdałowe na białkach
Te migdałowe ciasteczka są lekkie, delikatne i oczywiście pyszne.
Robi się je bardzo szybko i nie wymagają za wielu przygotowań :)
Będziecie to nich potrzebować białka – jeśli więc zostały wam jakieś np. po zrobieniu faworków, to teraz możecie je wykorzystać.
Ten przepis to trochę takie połączenie kokosanek i makaroników.
Bo do ubitej piany dodajemy mielone migdały, a potem jeszcze dodajemy trochę kakao i mąki.
Wypróbujcie przepis na migdałowe ciasteczka bo jest super!
Zachęcam was również do wypróbowania innych moich przepisów na ciasteczka.
Ciasteczka migdałowe przepis do druku

Ciasteczka migdałowe
Przepis na proste ciastka migdałowe na białkach.
Składniki
- 2 białka z jajek rozmiar L
- 200 g mielonych migdałów (część można zastąpić większymi kawałkami migdałów i orzechów)
- 100 g cukru pudru
- 50 g mąki
- 2 łyżeczki kakao (można zrezygnować)
Instrukcja
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
- Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.2 białka
- Dodaj cukier puder i jeszcze chwilę razem ubijaj.100 g cukru pudru
- Wsyp sypkie składniki i wymieszaj (masa może być gość gęsta).200 g mielonych migdałów, 50 g mąki, 2 łyżeczki kakao
- Ciasteczka nakładaj łyżeczką na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
- Po wierzchu możesz posypać je odrobiną cukru kryształu.
- Ciastka piecz około 15 minut - gotowe :)
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!