Przepis na proste ciastka migdałowe na białkach

Te migdałowe ciasteczka są lekkie, delikatne i oczywiście pyszne.

Robi się je bardzo szybko i nie wymagają za wielu przygotowań :)

Będziecie to nich potrzebować białka – jeśli więc zostały wam jakieś np. po zrobieniu faworków, to teraz możecie je wykorzystać.

Ten przepis to trochę takie połączenie kokosanek i makaroników.

Bo do ubitej piany dodajemy mielone migdały, a potem jeszcze dodajemy trochę kakao i mąki.

Wypróbujcie przepis na migdałowe ciasteczka bo jest super!

Zachęcam was również do wypróbowania innych moich przepisów na ciasteczka.


ciasteczka migdałowe

ciastka migdac582owe2 

Ciasteczka migdałowe przepis do druku

ciastka migdac582owe1

Ciasteczka migdałowe

Wypieki Beaty
Przepis na proste ciastka migdałowe na białkach.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 15 minut
Czas wykonania 15 minut
Czas całkowity 30 minut
Danie Deser
Porcje 4

Składniki

Instrukcja
 

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (góra-dół).
  • Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
    2 białka
  • Dodaj cukier puder i jeszcze chwilę razem ubijaj.
    100 g cukru pudru
  • Wsyp sypkie składniki i wymieszaj (masa może być gość gęsta).
    200 g mielonych migdałów, 50 g mąki, 2 łyżeczki kakao
  • Ciasteczka nakładaj łyżeczką na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  • Po wierzchu możesz posypać je odrobiną cukru kryształu.
  • Ciastka piecz około 15 minut - gotowe :)
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!