Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ciasteczka migdałowe

Te ciasteczka są lekkie, delikatne i oczywiście pyszne. Robi się je bardzo szybko i nie wymagają za wielu przygotowań 🙂

 

 

 

Ciasteczka migdałowe
 
Autor:
Składniki
  • 2 białka
  • 200g mielonych migdałów (część można zastąpić większymi kawałkami migdałów i orzechów)
  • 100g cukru pudru
  • 50g mąki
  • 2 łyżeczki kakao (można zrezygnować)
Wykonanie
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę, dodaj cukier puder i jeszcze chwilę razem ubijaj, teraz wsyp sypkie składniki i wymieszaj (masa może być gość gęsta). Ciasteczka nakładaj łyżeczką na wysmarowaną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
  3. Po wierzchu możesz posypać je odrobiną cukru kryształu.
  4. Ciastka piecz około 15 minut - gotowe 🙂

Related Post

Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Reklama

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux