figi

Figi – przepisy dla każdego!

Figa to owoc o charakterystycznym wyglądzie – ma kształt gruszki lub jabłka i skórę pokrytą woskową powłoką.

Wewnątrz figi skrywają delikatne miąższ o słodkim, intensywnym smaku.

Owoce te są bogate w składniki odżywcze, w tym błonnik, witaminy (m.in. witamina A, C i K) oraz minerały (m.in. potas, magnez i wapń).

Figa jest również źródłem naturalnych przeciwutleniaczy, które mogą pomóc w ochronie organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Figi są często spożywane na surowo, ale mogą być także używane w kuchni do przygotowania różnych potraw, w tym deserów, sałatek i dań mięsnych.

W suszonej postaci figi są szczególnie popularne jako przekąska lub dodatek do pieczywa, muesli czy jogurtu.

Zobaczcie moje przepisy z figami

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: figi