Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasto migdałowe z owocami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo proste i szybkie ciasto z owocami i mielonymi migdałami.
4.80
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
40
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
9
Kalorie
240
kcal
Wyposażenie
Przepis na foremkę o wielkości około 22 - 24 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto migdałowe z owocami
100
g
masła
(miękkiego )
100
g
cukru pudru
((2/3 szklanki) )
2
jajka
(- użyłam rozmiar L)
225
g
mąki pszennej
((1,5 szklanki) )
50
g
mielonych migdałów
((pół szklanki) )
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
trochę esencji migdałowej
(- opcjonalnie)
120
ml
mleka
(opcjonalnie - opcjonalnie - jeśli ciasto będzie za gęste)
około 300
g
owoców
Instrukcja
Jak zrobić migdałowe ciasto z owocmai
Masło zmiksuj z cukrem pudrem na jednolitą, białą masę.
100 g masła,
100 g cukru pudru
Mąkę zmieszaj z mielonymi migdałami oraz proszkiem do pieczenia.
225 g mąki pszennej,
50 g mielonych migdałów,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do masy maślanej dodawaj po jednym jajku, po każdym wsyp czubatą łyżkę mąki - zmiksuj krótko.
2 jajka
Wsyp resztę mąki i zmiksuj krótko - tak aby było widać jeszcze nie do końca wmieszaną mąkę.
Wyłącz mikser i przemieszaj ciasto ze dwa razy łyżką.
Jeśli ciasto jest zbyt gęste, to możesz dodać do niego trochę mleka.
120 ml mleka
Przełóż ciasto do tortownicy o średnicy około 22 cm - wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
Na wierzchu ciasta ułóż owoce.
około 300 g owoców
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 40 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
240
kcal
Weglowodany:
20
g
Protein:
6
g
Tłuszcz:
14.5
g
Słowa kluczowe
ciasto z mielonymi migdałami, migdałowe ciasto z malinami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!