Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Miniserniczki z nutellą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne serniczki czekoladowe z kremem malinowym.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
30
minut
minut
5
hours
godz
20
minut
minut
Czas całkowity
6
hours
godz
20
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na spody do serniczków
12
ciasteczek oreo
(- zmiksowanych lub mocno pokruszonych wałkiem)
1,5
łyżki
masła
(rozpuszczonego )
składniki na serniczki z nutellą
360
g
twarogu sernikowego
(dobrego, tłustego - polecam Piątnicę lub Mój Ulubiony)
70
g
cukru
(- 1/3 szklanki)
1,5
łyżki
mąki pszennej
2
jajka
(rozmiar L)
60
ml
mleka
60
ml
śmietany
(kwaśnej - 18%)
0,5
szklanki
nutelli
składniki na krem malinowy do serniczków
250
ml
śmietany kremówki
(schłodzonej)
0,5
opakowania
galaretki
( malinowej)
1
łyżeczka
żelatyny
125
ml
gorącej wody
ok 100
g
malin
1
czubata łyżeczka
cukru pudru
Instrukcja
Jak zrobić serniczki z nutellą
Składniki spodów razem zmieszaj, a następnie wyłóż na dno przygotowanych papilotek.
12 ciasteczek oreo,
1,5 łyżki masła
Podpiecz spody przez 5 minut w 170 stopniach (góra-dół), a następnie przestudź.
Wszystkie składniki masy serowej włóż do dużej miski i szybko zmiksuj - tylko do połączenia składników.
360 g twarogu sernikowego,
70 g cukru,
1,5 łyżki mąki pszennej,
2 jajka,
60 ml mleka,
0,5 szklanki nutelli,
60 ml śmietany
Postukaj energicznie miską o blat, tak aby uwolnić powietrze.
Nałóż masę na spody z ciasteczek - można zupełnie do pełna.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (góra-dół) przez około 25 minut.
Po upieczeniu przestudź, a następnie schłodź w lodówce przez około 3 godziny.
Jak zrobić krem malinowy do serniczków
Proszek galaretki i żelatynę zalej wodą, dokładnie wymieszaj i odstaw do wystudzenia i lekkiego stężenia.
0,5 opakowania galaretki,
125 ml gorącej wody,
1 łyżeczka żelatyny
Maliny zmiksuj z cukrem pudrem - jeśli chcesz gładki krem, to możesz je dodatkowo przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek.
ok 100 g malin,
1 czubata łyżeczka cukru pudru
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj do niej tężejącą galaretkę i zmiksowane owoce.
250 ml śmietany kremówki
Wstaw krem do lodówki na około 20 minut - aby lekko stężał (sprawdzaj co jakiś czas masę).
Gęstniejący krem przełóż do rękawa cukierniczego i nałóż na miniserniczki - możesz też go nałożyć po prostu łyżką.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
serniczki z nutellą, sernik z kremem malinowym
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!