Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Placuszki sernikowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie placki sernikowe na twarogu.
4.50
z
10
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
15
minut
minut
Czas całkowity
25
minut
minut
Danie
Placuszki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
2
Kalorie
330
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na placuszki sernikowe z twarogu
250
g
twarogu
(w kostce -użyłam chudy - klinek)
3
białka
(z jajek rozmiar L)
3
żółtka
1
łyżka
cukru z wanilią
1
łyżka
cukru pudru
3
łyżki
mąki pszennej
(- użyłam pszenną, ale może też być bezglutenowa :))
Instrukcja
Jak zrobić placuszki sernikowe
Twaróg rozgnieć widelcem razem z żółtkami i cukrami, dodaj mąkę i wymieszaj.
250 g twarogu,
3 żółtka,
1 łyżka cukru z wanilią,
1 łyżka cukru pudru,
3 łyżki mąki pszennej
Białka ubij na sztywno, dodaj w dwóch porcjach do twarogu i delikatnie wymieszaj.
3 białka
Patelnię teflonową rozgrzej, nakładaj mniej więcej po łyżce masy i smaż na małym ogniu z obu stron na rumiano.
Przewracaj ostrożnie - ja używam łopatkę i pomagam sobie widelcem.
Placuszki podawaj z ulubionymi dodatkami.
Notatki
Mąkę pszenną można zastąpić mąką bezglutenową aby otrzymać bezglutenowe placuszki sernikowe :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
330
kcal
Weglowodany:
31
g
Protein:
34
g
Tłuszcz:
9
g
Błonnik:
0.4
g
Słowa kluczowe
bezglutenowe placuszki twarogowe, placki z twarogu, placuszki na twarogu
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!