Placuszki sernikowe

 

placuszki sernikowe

 

Placuszków niby na blogu dostatek, a i tak co chwilę robię jakieś nowe, bo ciągle mnie one kuszą z różnych stron :)

Teraz skusiłam się placuszki sernikowe od Kwestii Smaku.

Uwielbiam sprawdzać nowe smaki placuszków i te mnie nie zawiodły.

Są delikatne, puszyste, z wyczuwalnym smakiem twarogu, a do tego prawie nie ma w nich mąki – będą więc idealne dla osób dbających o linię :)

Z przepisu otrzymacie dwie porcje placków – z czego jedna (bez dodatków) ma 330 kalorii :D

Koniecznie wypróbujcie również inne przepisy na placuszki z bloga – np. placki kokosowe (kapryśne do przygotowania, ale pyszne i dietetyczne), placki kawowe, placuszki na serku wiejskim  czy też placuszki kefirowe.

 

twarożkowe placki

 

puszyste placki z twarogiem

 

twarożkowe placki

 

placuszki sernikowe

 

placuszki z twarogiem

Placuszki sernikowe

Wypieki Beaty
Przepis na dwie porcje placuszków.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 15 minut
Czas całkowity 25 minut
Kuchnia Placki
Porcje 2
Kalorie 330 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Twaróg rozgnieć widelcem razem z żółtkami i cukrem, dodaj mąkę i wymieszaj.
  • Białka ubij na sztywno, dodaj w dwóch porcjach do twarogu i delikatnie wymieszaj.
  • Patelnię teflonową rozgrzej, nakładaj mniej więcej po łyżce masy i smaż na małym ogniu z obu stron na rumiano.
  • Placuszki podawaj z ulubionymi dodatkami.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 330kcalWeglowodany: 31gBiałko: 34gTłuszcz: 9gBłonnik: 0.4g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

 

placki sernikowe