Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Mniejszy
Normalny
Większy
Sernik chatka Puchatka przepis
Wypieki Beaty
Przepis na rewelacyjny sernik na zimno na herbatnikach znany również jako chatka Baby Jagi.
4.21
z
63
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
40
minuty
minut
4
godziny
godzin
Rodzaj
Sernik
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
12
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sernik chatka Puchatka
800
g
twarogu
( na sernik (użyłam Piątnicę z wiaderka))
150
g
cukru pudru
(1 szklanka)
100
g
masła
(miękkiego)
1
łyżeczka
cukru waniliowego
2
łyżki
kakao
(gorzkiego)
36
sztuk
herbatników
Instrukcja
Jak zrobić sernik chatka Puchatka krok po kroku
Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym (jeśli masło jest za twarde, to podgrzej je chwilę w mikrofalówce).
150 g cukru pudru,
100 g masła,
1 łyżeczka cukru waniliowego
Do masy maślanej dodawaj po łyżce twaróg i krótko miksuj.
800 g twarogu
Podziel masę twarogową na dwie części i do jednej dodaj kakao - zmiksuj.
2 łyżki kakao
Herbatniki ułóż na kawałku folii aluminiowej - 3 rzędy po 6 herbatników.
36 sztuk herbatników
Rozsmaruj na herbatnikach 2/3 masy z kakao i przykryj drugą warstwą herbatników.
Wyłóż białą masę sernikową i rozsmaruj, pozostałą odłożoną masę czekoladową ułóż mniej więcej na środkowych herbatnikach.
Pomagając sobie folią aluminiową unieś boki ciasta tworząc trójkąt.
Obwiń ciasto folią i schowaj do lodówki na około 12 godzin.
Przed podaniem polej ciasto rozpuszczoną czekoladą.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
sernik baby jagi, sernik bez pieczenia, sernik puchatka
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!