Reklama
Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Babeczki krówkowo-orzechowe

By |2017-07-17T12:07:47+00:002012 Marzec 27th|Babeczki, Boże Narodzenie, Desery|

Dziś coś dla wielbicieli słodkości i orzechów – babeczki krówkowo-orzechowe 🙂

Babeczki są pyszne, puszyste i mięciutkie.

Orzechy przyjemnie chrupiąc idealnie wypływając na teksturę babeczek.

Te maleństwa na pewno zasmakują wszystkim – i dużym i małym.

Przepis powstał z kompilacji kilku przepisów na podobne babeczki znalezionych w sieci.

babeczkakrowka 

Babeczki krówkowo-orzechowe
 
Autor:
Składniki
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • ¾ puszki z masą krówkową (albo tyle ile mamy :))
  • orzechy w ilości dowolnej - ja dałam mieszankę orzechów arachidowych, włoskich i leśnych
Wykonanie
  1. Nagrzać piekarnik do 200 stopni.
  2. Jajka utrzeć z cukrem, sypkie produkty wymieszać razem i dodawać do masy jajecznej na zmianę z mlekiem i olejem, na koniec dodać masę krówkową i orzechy. Przełożyć do foremek i piec około 20 minut.
Reklama

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: