Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kremowe róże

Często mnie pytacie jak zrobić róże z kremu – podobne jak robiłam do tortu dla koleżanki.

W końcu zebrałam się w sobie i przy pomocy męża nagrałam krótki filmik instruktażowy (na początku popełniam błąd początkującego i wszystko ładnie zasłaniam ręką, ale potem się poprawiam, więc dotrwajcie do końca :)).

Najważniejsze co potrzebujecie to:

– krem (oczywiście) – dość gęsty, aby różyczki zachowały formę

– rękaw cukierniczy (lub jego zastępnik – np. woreczek strunowy)

– tylka – duża otwarta gwiazdka – ja używam tylki firmy Wilton 1M

Krem nakładamy od środka babeczki (ruchem okrężnym) aż do brzegów. Jeśli różyczki robimy na torcie to robimy różyczki jedną obok drugiej. Wolne miejsca między różyczkami można wypełnić odrobiną kremu.

Jeśli chcecie zrobić dwukolorowe kwiatki, to część kremu należy zabarwić na wybrany kolor, a następnie umieścić w worku oba kolory.

Wykonanie tych różyczek jest bardzo proste, więc zachęcam do spróbowania.

róże z kremu1

róże z kremu2

 

Related Post

Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Reklama

  • jakie piękne! ja jeszcze się nie nauczyłam róż, ale to kwestia czasu :]
    pozdrawiam!

  • Też muszę się nauczyć takie robić. Piękne i pyszne 😀

  • gin

    Wyglądają zachwycająco, i wcale nie są aż tak skomplikowane, jak myślałam 🙂 Może kiedyś spróbuję 🙂

  • Pingback: Różany tort urodzinowy « Wypieki Beaty Wypieki Beaty()

  • Pingback: Tort tęczowy na 1 urodziny bloga :) « Wypieki Beaty Wypieki Beaty()

  • Pingback: Różyczkowy bukiet « Wypieki Beaty Wypieki Beaty()

  • mada

    witam, nie mogę nigdzie znaleźć przepisu na krem do wykonania różyczek a są takie piękne, że postanowiłam spróbować

    • wypiekibeaty

      Możesz użyć dowolny krem, tylko taki, który trzyma konsystencję – możesz np. zrobić go z 250 ml śmietany kremówki i 250 g serka mascarpone – śmietanę miksujesz z dodatkiem 2-3 łyżek cukru pudru, a potem porcjami dodajesz mascarpone – ten krem też się świetnie nadaje do koloryzowania barwnikami w żelu lub w proszku (nie polecam tu barwników w płynie).

      • mada

        super dziękuję za szybką odpowiedź 🙂

    • wypiekibeaty

      Pisałam już w komentarzach powyzej :). 250ml kremówiki oraz 250g mascarpone plus barwnik spożywczy. Może to być również krem maślany. Ma być sztywny aby różyczki utrzymały kształt 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux