kremowe róże

Pomysł na kremowe róże – prostą i efektowną dekorację

Jeśli szukacie pomysłu na prostą i jednocześnie efektowną dekorację swoich babeczek, albo innych słodkich wypieków, to zobaczcie jak możecie zrobić piękne róże z kremu. A do tego to jest prostsze niż myślicie!

Róże z kremu – uwagi

Często mnie pytacie jak zrobić róże z kremu – podobne jak robiłam do tortu dla koleżanki.

W końcu zebrałam się w sobie i przy pomocy męża nagrałam krótki filmik instruktażowy (na początku popełniam błąd początkującego i wszystko ładnie zasłaniam ręką, ale potem się poprawiam, więc dotrwajcie do końca).

Najważniejsze co potrzebujecie to:

  • krem (oczywiście) – dość gęsty, aby różyczki zachowały formę

    Może to być dobrze zmiksowany serek mascarpone z bitą śmietaną, albo krem maślany.

  • rękaw cukierniczy (lub jego zastępnik – np. woreczek strunowy)
  • tylka – duża otwarta gwiazdka – ja używam tylki firmy Wilton 1M
róże z kremu śmietankowego

Jak zrobić kremowe róże?

Krem nakładamy od środka babeczki (ruchem okrężnym) aż do brzegów.

Jeśli różyczki robimy na torcie to robimy różyczki jedną obok drugiej. Wolne miejsca między różyczkami można wypełnić odrobiną kremu.

Jeśli chcecie zrobić dwukolorowe kwiatki, to część kremu należy zabarwić na wybrany kolor, a następnie umieścić w worku oba kolory.

Wykonanie tych różyczek jest bardzo proste, więc zachęcam do spróbowania.

Jeśli szukacie innych pomysłów na dekoracje swoich wypieków, to zobaczcie do mojego działu dekorowanie wypieków.

Kremowe róże – film z dekorowania

Zobaczcie mój krótki filmik na którym pokazuję jak należy wyciskać krem, aby utworzył on na babeczkach (i nie tylko) wygląd różyczek.

Polecane przepisy na słodkie wypieki z kremem

Zobaczcie jakie pyszne słodkości możecie udekorować kremem i podać swoim gościom.