Kuleczki Rafaello
Przepis na kokosowe kuleczki Rafaello
wpis sponsorowany
Domowe kulki Raffaello to pyszna i prostsza wersja klasycznych czekoladowych pralin. Kulki są wykonane z kokosowego kremu, białej czekolady, delikatnych wiórek kokosowych oraz chrupiących migdałów, co nadaje im subtelny, ale bogaty smak. To idealna przekąska dla miłośników słodkości i osób, które lubią eksperymentować w zaciszu swojej kuchni. Spróbujcie koniecznie!
Spis treści
Kokosowe kuleczki Rafaello przepis krok po kroku
Jeśli lubisz małe słodkości, a do tego wolisz je robić samodzielnie w domu, bo wiesz, że będą lepsze od kupnych, to koniecznie zrób moje trufle rafaello kokosowo-migdałowe :)
Kuleczki Rafaello przepis
Składniki
składniki na domowe kuleczki rafaello
- 0,5 szklanki Coco Crunch (od Allnutrition)
- 50 g mielonych migdałów (5 bardziej czubatych łyżek – albo do konsystencji)
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżeczka oleju
- wiórki kokosowe
Instrukcja
Jak zrobić kuleczki rafaello kokosowo-migdałowe
- Przełóż do miseczki Coco Crunch, dodaj mielone migdały i wymieszaj – jeśli masa jest mocno rzadka, to dosyp trochę mielonych migdałów.
- Schowaj miseczkę do zamrażarki na mniej więcej 30 minut.
- Nabieraj łyżeczką schłodzoną masę i tocz niewielkie kulki.
- Ułóż kuleczki na talerzyku.
- Schowaj talerzyk z kuleczkami do zamrażarki na 30 minut.
- Białą czekoladę połam, dodaj łyżeczkę oleju (może też być olej kokosowy) i rozpuść w kąpieli wodnej.
- Wyjmij kuleczki z zamrażarki. Zanurz je w czekoladzie i odłóż na talerzyk – możesz posypać je po wierzchu wiórkami kokosowymi.
- Schowaj kuleczki do lodówki, tak aby czekolada mogła stężeć.
- Kuleczki przechowuj w lodówce.
Prywatne
Składniki Odżywcze
Kuleczki kokosowe z migdałami – uwagi
Dziś mam dla was coś słodkiego i pysznego – zapraszam na kuleczki Rafaello. Te kokosowe kuleczki są bardzo proste do zrobienia i wymagają tylko kilku składników. Będziecie do nich potrzebować pół szklanki Coco Crunch od Allnutrion. Coco Crunch With Almond Nuts to przepyszny krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów. Nie zawiera on oleju palmowego ani cukru białego. Słodzony jest naturalnym maltitolem. Ja go uwielbiam za wspaniały kokosowo-migdałowy smak. Poza kremem potrzebujecie mielone migdały oraz białą czekoladę do oblania kuleczek.
Jak zrobić kokosowe kuleczki Rafaello – wskazówki
Chcecie prosty przepis na kulki rafaello? Nic prostszego – krem kokosowy trzeba wymieszać z mielonymi migdałami. Masa będzie trochę lepka, więc trzeba ją schłodzić w zamrażarce, a dopiero potem można robić kuleczki. Każdą kuleczkę obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie i schładzamy w lodówce. Kuleczki może dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi – przed schowaniem ich do lodówki. Koniec! Po około pół godzinie można się już częstować. Kuleczki przechowujcie w lodówce – mogą tam długo poleżeć. Te kokosowe trufelki doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska przed lub po treningu. A wyglądają tak pięknie, że możecie je nawet dać komuś w prezencie!
Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na domowe desery oraz na przepisy idealne dla sportowców.
Polecane przepisy na kokosowe słodkości
Jeśli tak jak ja uwielbiacie kokosowe wypieki i kokosowe desery, to koniecznie zobaczcie również inne moje przepisy z kokosem. Tutaj polecam między innymi trzy takie przepisy:
Wpis przygotowany we współpracy ze sklepem SFD
Popularne Przepisy
Polecane przepisy
Domowe czekoladki Rafaello przepis
Przygotuj dziś ze mną pyszne domowe czekoladki Rafaello zrobione z prostych składników, które nadają tym truflom niebywałego smaku. Będziecie tu potrzebować między innymi białą czekoladę, wiórki kokosowe i mielone migdały. Te składniki zapewniają kuleczkom kokosowo-migdałowym niebywałego smaku i sprawiają, że chce się sięgać po kolejną porcję.
Zobaczcie mój przepis opisany krok po kroku i dowiedzcie się jak zrobić w domu czekoladki rafaello. To jest łatwiejsze niż myślicie! A te kuleczki Rafaello smakują obłędnie! Szczególnie polecam je schłodzić w lodówce. Wtedy również doskonale Was orzeźwią! Koniecznie wypróbujcie ten przepis i zróbcie trufle rafaello z wiórek kokosowych samodzielnie w swojej kuchni :)