Kremowe róże
Pomysł na kremowe róże – prostą i efektowną dekorację
Jeśli szukacie pomysłu na prostą i jednocześnie efektowną dekorację swoich babeczek, albo innych słodkich wypieków. Albo jeśli zastanawiacie się jak zrobić róże na torcie to zobaczcie jak możecie zrobić piękne róże z kremu. A do tego to jest prostsze niż myślicie!
Spis treści
Róże z kremu – uwagi
Często mnie pytacie jak zrobić róże z kremu – podobne jak robiłam do tortu dla koleżanki.
W końcu zebrałam się w sobie i przy pomocy męża nagrałam krótki filmik instruktażowy (na początku popełniam błąd początkującego i wszystko ładnie zasłaniam ręką, ale potem się poprawiam, więc dotrwajcie do końca).
Najważniejsze co potrzebujecie to:
- krem (oczywiście) – dość gęsty, aby różyczki zachowały formę
Może to być dobrze zmiksowany serek mascarpone z bitą śmietaną, albo krem maślany.
- rękaw cukierniczy (lub jego zastępnik – np. woreczek strunowy)
- tylka – duża otwarta gwiazdka – ja używam tylki firmy Wilton 1M
Jak zrobić kremowe róże?
Krem nakładamy od środka babeczki (ruchem okrężnym) aż do brzegów.
Jeśli różyczki robimy na torcie to robimy różyczki jedną obok drugiej. Wolne miejsca między różyczkami można wypełnić odrobiną kremu.
Jeśli chcecie zrobić dwukolorowe kwiatki, to część kremu należy zabarwić na wybrany kolor, a następnie umieścić w worku oba kolory.
Wykonanie tych różyczek jest bardzo proste, więc zachęcam do spróbowania.
Jeśli szukacie innych pomysłów na dekoracje swoich wypieków, to zobaczcie do mojego działu dekorowanie wypieków.
Ps. Zachęcam gorąco do obserwowania mojego profilu na tik toku, gdzie znajdziecie mnóstwo moich filmów z przygotowania apetycznych ciast i deserów.
Kremowe róże – film z dekorowania
Zobaczcie mój krótki filmik na którym pokazuję jak należy wyciskać krem, aby utworzył on na babeczkach (i nie tylko) wygląd różyczek.
Polecane przepisy na słodkie wypieki z kremem
Zobaczcie jakie pyszne słodkości możecie udekorować kremem i podać swoim gościom.
Popularne Przepisy
Polecane przepisy
Jak zrobić kremowe róże
Pomysł na dekorację słodkich wypieków - róże z kremu. Jeśli szukacie ciekawego i jednocześnie prostego sposobu na udekorowanie swoich słodkich wypieków, to ja wam przychodzę z pomocą :) Zobaczcie mój krótki filmik i sprawdźcie jak zrobić róże z kremu. Takie róże zrobicie bardzo łatwo, a wyglądają one niezwykle efektownie.
Róże z kremu przepis
Przygotujcie swój ulubiony krem. Jaki krem na róże? Powinien on być gęsty i trzymający swoją formę. Fajnie się tu sprawdzają kremy maślane, które przy wyciskaniu zachowują nadany kształt. W smaku wolę lżejszy krem z serka mascarpone i śmietany kremówki. Pamiętajcie tu o porządnym schłodzeniu kremówki i mascarpone przed ich miksowaniem. Inaczej krem się nie ubije i róże nie wyjdą. Kremowe róże zawsze zaczynamy wyciskać od środka babeczki! nie od jej obrzeży i przesuwamy się od środka na zewnątrz. Przy okazji polecam wam przepis na lukier idealny do dekorowania ciasteczek.