Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Razowe babeczki bananowe

By | 2018-01-23T18:47:42+00:00 2016 Wrzesień 19th|Babeczki, Desery, Śniadania, Zdrowo i fit :)|

Razowe babeczki bananowe

 

pełnoziarniste mufinki

 

Razowe babeczki bananowe na pełnoziarnistej mące, z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi. Takie babeczki „na bogato” będą idealne na ekspresowe śniadanie (wtedy upieczcie je wieczorem), albo możecie je zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie lub dać dzieciom do szkoły 🙂

Dzięki nim będziecie mieli dużo energii i będziecie „zdrowo” najedzeni 😉

Zamiast orzechów włoskich możecie użyć dowolne orzechy albo migdały, możecie też dodać rodzynki lub inne bakalie.

Z podanej porcji otrzymacie około 12 sporych babeczek.

zdrowe babeczki owsiane

 

babeczki owsiane

 

fit babeczki

 

babeczki bananowe fit

 

mufinki bananowe

 

babeczki bananowe

 

Razowe babeczki bananowe
 
Autor:
Składniki
babeczki:
  • 150 g mąki pełnoziarnistej (użyłam pszenną)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g płatków owsianych
  • 100 g brązowego cukru
  • 100 g oleju
  • 3 średnie banany - rozgniecione
  • 2 jajka - rozmiar L - roztrzepane
  • 50 g orzechów włoskich - posiekanych
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
kruszonka:
  • 50 g płatków owsianych
  • 30 g drobno posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka miodu
  • pół łyżeczki cynamonu
Wykonanie
babeczki:
  1. Zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
  2. W drugiej misce zmieszaj jajka, olej, jogurt, jajka oraz banany.
  3. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
  4. Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
kruszonka:
  1. Zmieszaj razem wszystkie składniki kruszonki.
  2. Nałóż po łyżeczce na wierzch babeczek.
  3. Babeczki piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut - do suchego patyczka.
  4. Po upieczeniu przestudź.
 

Reklama

9 komentarzy

  1. Ola 2018/01/23 at 15:18 - Reply

    skladniki mokre do mokrych??

  2. […] lubicie takie zdrowe babeczki, to koniecznie upieczcie też razowe babeczki bananowe, albo razowe muffinki z malinami […]

  3. […] Wypróbujcie też przepis na zdrowe babeczki bananowe z musli […]

  4. Jolanta Szyndlarewicz 2016/10/31 at 13:09 - Reply

    Te babeczki są przepyszne, mięciutkie, aromatyczne … aj znów mi się ich zachciało:)

    • wypiekibeaty 2016/10/31 at 13:12 - Reply

      Kurcze, mi teraz też 😀

  5. Agnieszka Komorowska 2016/09/20 at 12:35 - Reply

    To są babeczki idealne – i zdrowe i smaczne jednocześnie! Bo wszystko bananowe jest pycha 🙂

    • wypiekibeaty 2016/09/20 at 12:43 - Reply

      Mogę powiedzieć tylko jedno – prawda, najprawdziwsza 🙂

    • wypiekibeaty 2016/10/08 at 16:36 - Reply

      Z takimi babeczkami to się nawet nie grzeszy 😉

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: