Przepis na sernik oreo na zimno – bez pieczenia
Sernik oreo na zimno spędzał mi sen z powiek już od dłuższego czasu. W sieci znajdziecie mnóstwo przepisów jak go wykonać, ale po przejrzeniu niezliczonej ich ilości.
W końcu zdecydowałam się na przepis ze strony Honey Bee Sweets, tylko postanowiłam zrobić go z podwójnej porcji twarogu :)
Co prawda ja do swojego wcale nie użyłam Oreo :) – tylko ich tańszej wersji z Lidla – ciasteczek Neo (uważam, że w niczym nie ustępują oryginałowi :)).
Myślę, że możecie tu użyć dowolne markizy – najlepiej z nadzieniem waniliowym lub śmietankowym. Ale w sumie nadzienie orzechowe lub kokosowe, może wnieść fajną nutkę do smaku sernika :)
Wracając do tematu – sernik oreo na zimno wyszedł pyszny – lekki i aksamitny. Ciasteczka zmiękły od sera i nie było żadnych problemów, aby ukroić ładne kawałki :)
Myślę, że będzie bardzo smakowało dzieciom, które w większości uwielbiają ciastka Oreo i desery na zimno.
Z podanej porcji otrzymacie ciasto o średnicy około 22 cm.
Ps. Przetestujcie również przepisy na inne serniki :D
A tu moje pierwsze zdjęcia tego serniczka :)
Sernik Oreo na zimno – przepis do druku
Sernik Oreo bez pieczenia
- 135 g zmiksowanych ciasteczek (bez kremu - jego należy ściągnąć i odłożyć na bok)
- 65 g rozpuszczonego masła
- 1 kg sera twarogowego (tradycyjne polecam Piątnicę)
- 250 g cukru (myślę, że oryginalnie było go trochę za dużo)
- 6 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku
- 8 łyżek zimnej wody
- 4 łyżki soku z cytryny
- 400 ml śmietany kremówki
- około 130 g grubo posiekanych ciasteczek (tym razem z kremem)
- Zmielone lub rozkruszone ciastka połącz z rozpuszczonym masłem i wyklej nimi spód foremki (najlepiej na jej spód położyć papier do pieczenia). Wstaw foremkę do lodówki.
- Do sera dodaj wyciągnięte z ciasteczek nadzienie, dodaj cukier i wszystko razem zmiksuj. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej krótko (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna.
- Do żelatyny dodaj 1-2 łyżeczki masy twarogowej i dokładnie wymieszaj, teraz możesz ją dodać razem z sokiem z cytryny do masy twarogowej - całość energicznie wymieszaj lub zmiksuj.
- Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając szpatułką. Na koniec dodaj pokrojone ciastka i wymieszaj.
- Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
- Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki.
- Wyjmij ciasto na talerz i udekoruj według uznania - ja go posypałam zmiksowanymi ciasteczkami oraz udekorowałam kleksami z bitej śmietany oraz owocami.
Czy cukier zwykły się rozpuści czy trzeba dodać cukier puder?
Jeśli trochę dłużej pomieszasz masę, to powinien się rozpuścić, ale bezpieczniej użyć cukier puder.
Serniczek wygląda obłędnie Mój synek uwielbia oreo i jako, że mamy środek lata postanowiłam go zrobić zamiast tradycyjnego tortu. Mam jednak pytanie odnośnie żelatyny – kupiłam dziś z dr. Oetker’a żelatyna-fix deserowa – tak się nazywa i zastanawiam się czy użyć jej w tradycyjny sposób tak jak opisałaś czy w miksować rozpuszczone wcześniej opakowanie specifiktu do masy? Proszę doradź, ponieważ z żelatyną to ja za wiele nie miałam doczynienia
Powiem szczerze, że nie korzystałam z tego produktu, popatrz co tam napisali na opakowaniu, ale pewnie możesz zrobić tak jak ja opisałam :)
Maslo np extra czy margaryna do pieczenia??:)
Ja zdecydowanie najczęściej używam masło extra 82%
Łatwy i szybki przepis. Ciasto się udało na 100%. Polecam!
Super :)
Witam, czy ten ser z piatnicy to twaróg sernikowy mielony w wiadereczku ?? Pozdrawiam
Dokładnie ten :D
Witam czy ten ser z piatnicy to ten w wiaderku ser sernikowy mielony ?? Pozdrawiam
Po prostu rewelacja <3 https://uploads.disquscdn.com/images/3444d59f19632e71f68f3fde8bc426c04a0e90fb0768ca3022879d30683687f2.jpg
Cudnie wygląda :) pozdrawiam serdecznie, Beata
Beatko, czy moge czyms „na szybko” zastapic zelatyne? wiem o agar agar, ale slyszalam, ze trudno przewidziec jak sie zachowa. Moze dodac make ziemniaczana, albo cos w tym stylu ? bardzo chcialam zrobic ten sernik mezowi na urodziny, ale on jako muzulmanin wieprza i zelatyny niet, a i nie mam mozliwosci szukac w sklepach tego agaru. Masz jakis pomysl?
Hmm, chyba tak w zasadzie tylko ten agar wchodzi w grę. Sama mąka ziemniaczana może nie wystarczyć. Możesz za to spróbować zrobić pieczoną wersję tego sernika – https://wypiekibeaty.com.pl/pieczony-sernik-oreo/ .
a jak ten agar zastosowac? jak widze w instrukcji, zeby wsypac ciutke do 250ml wody..!! to chyba zupa sernikowa, a nie sernik ;) 1,5h pieczenia wlasnie chcialam uniknac
Rozpuść go tak jak żelatynę w niewielkiej ilości wody – tylko tyle, aby go zakryła i odstaw do napęcznienia – gdy napęcznieje podgrzej krótko w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej i dalej postępuj jak z żelatyną – czyli najlepiej zahartuj odrobiną sernika i potem dodaj do reszty sernika :)
potrzebuje ciasto na niedzielę, lepiej je wykonać w piątek czy w sobotę? :)
Przy tym serniku nie ma większego znaczenia, kiedy będzie zrobione :) tylko jak zrobisz w piątek, to będziesz dłużej walczyć aby go nie zjeść :)
haha! dziekuje za odpowiedz :)
:)
Bardzo się cieszę, to jest jeden z ulubionych serników :D
Super super super! Zrobilam wszystko sie udalo pyszne ciasto goscie zachwyceni dzieciakom bardzo smakowalo . dziekuje!
Bardzo się cieszę Marta :) wypróbuj inne przepisy na serniki na zimno :D
Zrobiłam sernik według przepisu i wszyszedl pyszny,kremowy, gładki. Drugi zwazyl się po dodaniu żelatyny, myślałam, że może ser był za zimny bo krócej niż poprzednio stał w temperaturze pokojowej.. Dziś sytuacja się powtórzyła i nie wiem, gdzie popelniam błąd.. Może Pani coś poradzić?
Hmm, jeszcze nigdy sernik się mi nie zważył. A czy może dodałaś do żelatyny trochę masy sernikowej, aby zahartować żelatynę? Wtedy różnica temperatur będzie niższa i powinno być ok.
Dodałam, nie wiem co zrobiłam inaczej niż za pierwszym razem starałam się robić tak samo,żelatyna była chłodna z masą serowa, ser stał w temperaturze pokojowej.. No cóż, spróbuję jeszcze raz.. Dziękuję za wiadomość.
Daj znać, jak poszło :)
Robiłam :) ciasto jest super, wyszło mi idealnie. Użyłam serka president i dałam tyle samo żelatyny co w przepisie i idealna konsystencja :)
Super :) dobrze wiedzieć, że president też idealnie się nadaje :)
[…] Sernik Oreo bez pieczenia 2 832 views […]
Piękne zdjecia! Sernik wyglada bajecznie
Dzięki :)
Wygląda cudnie. Mam na niego wielką ochotę!
Nie jest trudny, zachęcam do wypróbowania :)
Wlasnie sie chłodzi moj serniczek idealnie na urodziny dla kochanego narzeczonego❤️❤️ Jeszcze tylko i ….
Smacznego! :)
Świetny przepis:) tak się udał :)
Piękny!
Wypróbowałam przepis i rzeczywiście smak ciasta jak i jego delikatna konsystencja urzekły mnie. Ponieważ nie lubię słodkich ciast, użyłam tylko 150 g cukru i sernik smakował idealnie. Za to, oprócz kawałkami ciastek, udekorowałam sernik również pysznymi borówkami amerykańskimi, które uważam bardzo tu pasują (nie tylko ze względu na ich smak, ale i kolor). Ogólnie ciasto super, bardzo polecam i dziękuję Pani Beato za ten nowy dla mnie i całe szczęście nietrudny przepis;)
Bardzo dziękuję i cieszę sie, że serniczek smakował :)
Przepis bardzo mnie zaitrygował , ale mam pytanie ile to jest 250 g cukru jak by go odmierzyć w szklance , łyżki ,czy czymś innym , bo nie mama kuchennej wagi
Szklanka cukru to mniej więcej 200 g – więc w tym przypadku możesz dać 1 szklankę i jeszcze około 1/4 szklanki :)
czy mozna zamiast zelatyny dodac śmietany fix, jesli tak to ile saszetek?
Śmietan fix wg mnie nie utrzyma struktury serniczka i będzie się rozpadał.
Czy może być śmietanka tortowa 36% łowicza?
Tak. Musi się tylko dobrze ubić :)
Genialny pomysł. Dziękuję fanpage http://www.facebook.com/ProstePrzepisyNaCiastaBezPieczenia za udostępnienie tego przepisu!
Zastanawiałam się, łyżką czy mikserem, ale doszłam do wniosku że w przepisie nie był zaznaczony mikser, więc stwierdziłam że to bez różnicy.
Na pewno zrobię ponownie, gdyż wszystkim smakował nawet z grudkami i domagali się dokładki:) Polecam wszystkim!
Ocena
sernik naprawdę rewelacyjny oprócz tego że, nie wiem dlaczego z żelatyny zrobiły mi się grudki w masie. Proszę o podpowiedź gdzie zrobiłam błąd.
Żelatynę wlałam w postaci wodnistej i wymieszałam łyżką, a następnie dodałam bitą śmietanę.
Żelatynę w postaci płynnej wlałaś dobrze ale wymieszać należy mikserem i to szybko. Rozmieszanie łyżką nie jest wystarczające
Ciasto było pycha, ser wyszedł lekki i puszysty, a ciastka i spód zrobił się miękki :) Co tu dużo mówić, wyśmienity!
Super – wygląda przepysznie :)
Bardzo apetyczny serniczek :)
Mnie niestety nie wyszedł :(
Może miałam za mokry ser, dałam więcej żelatyny ale ona nie rozpuścila mi się w masie, zostały wyczuwalne grudki, nie wiem jaki błąd popełnił.
Żelatynę trzeba namoczyć w zimnej wodzie aby napęczniała, podgrzać aż do rozpuszczenia i dopiero po ostudzeniu dodać do masy energicznie mieszając (najlepiej mikserem na wysokich obrotach). Można też do cieplej żelatyny dodać trochę masy serowej i dopiero to dodać do reszty masy.
Czy mogłaby Pni dokładnie wytłumaczyć jak zrobić żelatynę? Nigdy jej nie uzywałam, a teraz gdy ją próbowałam rozpuścić w wodzie ( i odstawić by napęczniała tak jak Pani w przepisie podała) zrobiła sie biała papka, czy tak to powinno wyglądać?
Mniej-więcej tak :)
podgrzej w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej a otrzymasz przezroczysty płyn :)
Czyli jak użyję żelatyny to śmietan fix nie będzie potrzebny?
Zaraz będę kończyć i stresuje się trochę tą masą serową, mam nadzieję, że wyjdzie pycha. Pochwalę się efektem :) I dziękuje za szybką odpowiedz
tak, żelatyna musi związać masę serowa (z bitą śmietana :) ) aby utrzymać formę coby nie popłynęło :) Pamiętaj też, aby go dobrze schłodzić :) Trzymam kciuki i będę wdzięczna za zdjęcie :)
Mam ser z Presidenta ( jest dość gęsty) czy 6 łyżeczek żelatyny powinno wystarczyć? I czy do śmietany kremówki (gdy już ją ubijam do masy) dodajemy smietan fix?
6 łyżeczek jeżeli trzymasz się ilości powinno wystarczyc. Zaletą tego srnika jest to, że nie jest zbyt sztywny – jeżeli dodasz więcej ryzykujesz, że sernik będzie pzypominał galaretę :) Ja nie używam smietan fix i tutaj nie ma potrzeby aby dodatkowo utwardzać śmietanę :)
Pomocy ! Własnie zrobiłam sernik i zorientowałam sie ze zle przeczytałam przepis , rozrobiłam cała żelatynę w 8 łyżkach i dodałam tylko 6 łyżeczek płaskich żelatyny do masy, czy da sie jakos to uratować ?
A masa się już ścięła ?
Jeżeli nie, to możesz dorobić tą żelatynę w wodzie i ponownie dodać.
Jak masę masz w misce to możesz delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej i dodać dorobioną punkt wyżej żelatynę.
Jeżeli ciasto masz już w foremce to pozostaje jedynie mocne chłodzenie – możesz próbować wstawić przed podaniem (krojeniem) do zamrażarki.
Pokusiłam się i zrobiłam ten sernik jako tort dla mojej córki, nie lubi za bardzo standardowych tortów, no i miałam kłopot. Jak tylko dodałam żelatynę do masy serowej zaraz zrobiły się mi gluty i cały ser wyrzuciłam. Wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Proszę o podpowiedź co zrobiłam nie tak. Z góry dziękuję
Niestety, z żelatyną trzeba postępować ostrożnie – szczególnie jest bardzo ciepła, gdy dodaje się ją do masy – trzeba ją lekko przestudzić, albo dodać najpierw trochę masy do żelatyny, wymieszać i wtedy dodać do reszty masy i od razu energicznie zmiksować.
Na zdjęciu jest przepiękny a to ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ?
Mam pytanie może i banalne ale … czy czekać aż rozpuszczone maslo będzie się robić „zimne”? Ostatnio dwa razy nie wyszły mi ciasta (inne) i wolę się upewnić przed zrobieniem tego serniczka
Gorącego masła nie dodajesz bo masa może się zwazyć. Jeżeli poczekasz za długo to masło zacznie twardnieć – wtedy wystarczy delikatnie podgrzać tylko do momentu uzyskania konsystencji płynnej :). Lekko ciepłe może być :)
Jakiej średnicy blaszki Pani użyła?
Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link Przelicznik Foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę :)
nalezy dodac ser twaróg w kostce? czy taki we wiaderku?
Ja tutaj używałam sernika w wiaderku. Ważne jest tylko aby był sprawdzony i nie za bardzo płynny. U mnie sprawdza się Piątnica albo Pilos (z Lidla). Jeżeli chciałabyś użyć ser w kostce to trzeba go dobrze zmienić :)
Wygląda pysznie:)Zamierzam zrobić:)W niedzięlę mam gości:)Mam nadzieję,że wyjdzie mi;)A czy te rozkruszone ciasteczka mieszamy z ciepłym rozpuszczonym masłem czy zimnym?Czy ma to znaczenie?
Musi być płynne aby to dobrze połączyć. Nie musi być gorące :) Będę wdzięczna za zdjęcie :) Smacznego :)
Potwierdzam ciasto jest pyszne! I z pewnością będę do niego wracała :)
super, bardzo się cieszę :)
ja też skorzystałam wyszedł świetny, jednak ser zastąpiłam serkami homogenizowanymi bajka taki aksamitny super
[…] Zauważyłam, że lubicie serniki na zimno – ciągle waszym dużym zainteresowaniem cieszy się sernik oreo na zimno […]
Ile trzeba dać składników na 28 cm tortownicę ?
musisz zastosować przelicznik 1,6 (jeżeli nie przeszkadza Ci, że będzie ciut mniejszy to możesz policzyć 1,5)
A jaka to ma być żelatyna? Taka zwykła? Póki co trafiałam na takie z przyprawami, jak coś takiego dać do sernika? Śmierdzi to strasznie :P chyba że jest jakaś żelatyna do ciast, ja mogę o tym nie wiedzieć :p
Hej Sandra.
W jakim kraju mieszkasz bo u nas nie widziałam żelatyn z przyprawami?
Szukaj żelatyny spożywczej. Nie pachnie ona jakoś specjalnie ładnie ale nie dajesz jej na tyle dużo, aby miało to wpływ na smak ciasta.
Może u Ciebie dostępna jest żelatyna w płatkach – wtedy jeden płatek odpowiada 7 gramom zwykłej.
Czy krem, który zostaje z ciasteczek ze spodu można dodać do sera?
Krem z ciasteczek trzeba dodać do sera (tak jak w przepisie) :) życzę smacznego, Beata
Dziś mam zamiar zrobić więc trzymajcie kciuki żeby wyszedł :D
Bądź dobrej myśli :) Będę wdzięczna jak dorzucisz zdjęcia :)
[…] na zimno, postanowiłem, że nie będę eksperymentować i sięgnąłem po sprawdzony przepis z wypiekibeaty.com.pl. Zmieniłem tylko przepis na spód sernika oraz zrobiłem dla niego wiśniową […]
dziękuję za ten przepis, sernik był pyszny i zniknął w oka mgnieniu :)
Bardzo się cieszę :)
[…] [źródło] […]
Oreo kocham, myślałam, że taki również będzie ten sernik… Zrobiłam wszystko tak, jak w przepisie a mimo to nie trzyma się tak dobrze i źle się kroi, bo nie jest wystarczająco zbity. Niestety więcej go nie zrobię, a tak smacznie się zapowiadało :(
A jaki miałaś ser? Może był za rzadki?
Sernik jest pyszny ;) robiłam go na imieniny. Bardzo smakował wszystkim gościom :) Dziękuje za pyszny przepis :) Fanka Oreo <3
Bardzo się cieszę i zapraszam po inne przepisy :)
Uwielbiam i sernik, i ciasteczka Oreo. Razem muszą smakować wybornie!
Mam jeszcze jedno pytanie, czy składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej czy schłodzone?
W przypadku tego sernika nie ma to takiego znaczenia :)
Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.
Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link https://wypiekibeaty.com.pl/przelicznik-foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę :)
Dziś zrobiłam ciasto ,jest pycha polecam :)
Bardzo się cieszę, że smakowało :)
zamierzam zrobić ten sernik jutro,
kupiłam ser na sernik z Lidla firmy Pilos,
mówiła Pani, że można go użyć.
Jednak nie wiem ile użyć żelatyny, również 6 łyżeczek? (czy to będzie 10g?)
Tak proszę użyć 6 łyżeczek – lekko czubatych (to około 20 g).
jest wersja z mascarpone? i twarogiem
Nie, nie robiłam takiego połączenia bo sernik jest idealny właśnie taki jak w przepisie. Oczywiście jeżeli chcesz to możesz zastąpić część twarogu serkiem mascarpone :)
Stał się domowym przysmakiem, dziękuję!
bardzo się cieszę:)
Agar jest to substancja żelująca moze byc używana przez wegetarian
Ratunku !!! Czym zastąpić żelatynę ?
Jeżeli nie chcesz użyć żelatyny to trzeba wprowadzić jakiś środek zastępczy który scali sernik. Można użyć pektynę lub agar ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.
Czy ten ser twarogowy piatnicy jest w czerwonym wiadereczku i pisze na nim TWAROG SERNIKOWY?
Dokładnie ten :)
Ile trzeba dolać do tej żelatyny wody :)
Trochę ponad poziom żelatyny – tak aby była przykryta wodą (z lekkim zapasem).
Zrobiłam dziś ten serniczek ok godz. 14 i prawdopodobnie jakiś błąd z żelatyną popełniłam bo nadal jest bardzo „lepki”. Może ma Pani jakiś pomysł jak go uratować? Potrzebny na jutro po południu. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam :)
A jaki twaróg używałaś? Niektóre twarogi z wiaderek są bardzo rzadkie i mogą mieć problem ze stężeniem przy tej ilości żelatyny. Wydaje się mi, że teraz może być trudno coś z nim zrobić. Możesz spróbować dodać jeszcze trochę żelatyny i dokładnie wymieszać, albo przełożyć masę do pucharków i podać w takiej formie :)
Użyłam twarogu z Lidla – wiaderkowego. W celu uratowania serniczka daliśmy bardzo niską temperaturę w lodówce na całą noc i udało się! Nie był taki pięknie zbity jak na zdjęciu, ale dało się go pokroić w celu natychmiastowego zjedzenia :)) Wszystkim bardzo smakował,także dziękuję za przepis na pewno wykorzystam nie raz, jednak z pewnością zmniejszę ilość cukru. Pozdrawiam :)
Cieszę się, że serniczek się udał i smakował :)
mmmmm….rewelka ;-) i jak tu nie przytyć!!!!Chyba sie skuszę na zrobienie takiej rozpusty,toż to musi być niebo w gębie!!!
Proszę o pomoc:) a gdyby go upiec? mysli Pani że bedzie podobnie smaczny? opczywiście pomijając zelatyne?
Na blogu jest przepis na pieczony sernik oreo :) https://wypiekibeaty.com.pl/pieczony-sernik-oreo/ zachęcam do jego wypróbowania :)
[…] Przepis, którego użyłam pochodzi ze strony: wypiekibeaty.com.pl […]
A śmietana kremowka ile ma miec procent ??
Ja zawsze uzywam kremówki Łaciatej 30%
Hmmm. Miałabym pytanie. Ile opakowań oreo kupić?
to zależy jak duże ciasto planujesz :) Jeżeli wystarczy Ci średnica 22 cm to ciastek potrzebujesz ok 150g (całych). Sprawdziłam na szybko i jedno opakowanie powinno mieć 176g więc wystarczy jedno :)
mam pytanie ale nie odnosnie sernika chociaz wyglada super :) a bitej smietany czy mozna ja zrobic bez dodatku zelatyny lub galaretki? chemicznych dodatkow nie uzywam
Sernik na zimno potrzebuje jakiegoś składnika który spowoduje stężenie masy. Masa sernikowa sama w sobie jest dość płynna a bita śmietana bez żelatyny zacznie płynąć. Żelatyna jest produktem od zwierzęcym więc czemu „chemia”. Jeżeli jesteś weganką to możesz próbować zastąpić ją pektyną lub agarem ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.
Witam serdecznie.
ile w sumie potrzebowała Pani opakowań ciastek z Lidna (Nero) na zrobienie sernika ?
Nie pamiętam już jaką gramaturę mają te ciastka, ale mniej więcej trzeba 2 opakowania.
ser ma być taki „na sernik” już zmielony w kubełku ?
Tak – ja najchętniej używam ser z Piątnicy, który jest gęsty – jeśli będziesz używać ser bardziej rzadki, może być konieczne dodanie odrobiny więcej żelatyny.
dziękuję :) nie będę cudować i zaufam specjaliście od sernika oreo :)
Sprawdziłam w lidu i opakowanie ma 225g
Jezu, jakie Ty pyszności robisz. Szkoda, że słodkości nie można jeść całkiem bezkarnie. :)
Ha! Popełniłem błąd z żelatyną i chyba mój sernik się nie stęgnie. Cóż. Życie! :D
Wloz go do pucharkow, bedzie jako deser :)
i jak? udało się ?
[…] czas temu podawałam przepis na sernik oreo na zimno (bez […]
czy 135g zmiksowanych ciasteczek do spodu ciasta to jest waga ciastek z kremem, czy już bez?
Waga jest całych ciasteczek (z kremem) ale tutaj nie trzeba być super dokładnym :)
[…] czas temu na blogu pojawił się przepis na sernik oreo na zimno, a dziś chcę Wam zaproponować miniserniczki oreo […]
Przetestowałam wczoraj – wyszedł pycha i wszystkim smakował. Dzięki za przepis :-D
Dzięki. Jeżeli Ten Ci smakował to zapraszam do wypróbowania innych serników na zimno :)
Ja także wypróbowałam
Po prostu rewelacja:)Polecam
Kolorystycznie komponuje się cudownie :) Też jestem czaję się na ten sernik już od dłuższego czasu, będę musiała go w końcu zrobić :)
Twój sernik wygląda bosko! Chyba się skusze i też zrobię taki, na majowy weekend
Zrób koniecznie :)
aaaaa…. jestem zachwycona! zarówno wyglądem, jak i składnikami :D piękny!
Wygląda jak sernik po którym siedzisz i cieszysz się życiem:) W takim stylu serniki lubię najbardziej- mało ciasta dużo sera.
robiłam ten sernik jest przepyszny!!!
Świetny przepis ! Ciasto pyszne !
Użyła Pani zwykłego twarogu z piątnicy?
pyszna propozycja :)
Ciasto przepyszne! Nie przepadam za sernikami ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. :)
Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.
jest wersja z mascarpone? i twarogiem