Reklama
Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 3,74 out of 5)
Loading...

Sernik Oreo na zimno – bez pieczenia

By |2018-10-10T13:34:23+00:002013 Kwiecień 26th|Ciasta i desery na zimno, Serniki i ciasta z serem|

 

Sernik oreo na zimno – bez pieczenia

sernik oreo na zimno

 

Sernik oreo na zimno spędzał mi sen z powiek już od dłuższego czasu. W sieci znajdziecie mnóstwo przepisów jak go wykonać, ale po przejrzeniu niezliczonej ich ilości. W końcu zdecydowałam się na przepis ze strony Honey Bee Sweets, tylko postanowiłam zrobić go z podwójnej porcji twarogu 🙂

Co prawda ja do swojego wcale nie użyłam Oreo 🙂 – tylko ich tańszej wersji z Lidla – ciasteczek Neo (uważam, że w niczym nie ustępują oryginałowi :)). Myślę, że możecie tu użyć dowolne markizy – najlepiej z nadzieniem waniliowym lub śmietankowym.  Ale w sumie nadzienie orzechowe lub kokosowe, może wnieść fajną nutkę do smaku sernika 🙂

Wracając do tematu – sernik oreo na zimno wyszedł pyszny – lekki i aksamitny. Ciasteczka zmiękły od sera i nie było żadnych problemów, aby ukroić ładne kawałki 🙂

Myślę, że będzie bardzo smakowało dzieciom, które w większości uwielbiają ciastka Oreo i desery na zimno.

Z podanej porcji otrzymacie ciasto o średnicy około 22 cm.

Ps. Przetestujcie również przepisy na inne serniki 😀

sernik oreo

 

sernik oreo na zimno

 

sernik z ciasteczkami oreo

 

no bake oreo cheesecake

 

sernik oreo na zimno wspolne

 

sernik oreo na zimno

 

A tu moje pierwsze zdjęcia tego serniczka 🙂

sernik oreo

sernik oreo no bake cheesecake

sernik oreo bez pieczenia

oreo cheesecake no-bake

 

Przepis do druku

Sernik Oreo bez pieczenia
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Foremka o wielkości 22 cm
Autor:
Typ przepisu: Ciasto na zimno
Ilość: 15
Składniki
składniki spodu:
  • 135 g zmiksowanych ciasteczek (bez kremu - jego należy ściągnąć i odłożyć na bok)
  • 65 g rozpuszczonego masła
składniki sernika:
  • 1 kg sera twarogowego (tradycyjne polecam Piątnicę)
  • 250 g cukru (myślę, że oryginalnie było go trochę za dużo)
  • 6 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku
  • 8 łyżek zimnej wody
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 400 ml śmietany kremówki
  • około 130 g grubo posiekanych ciasteczek (tym razem z kremem)
Wykonanie
  1. Zmielone lub rozkruszone ciastka połącz z rozpuszczonym masłem i wyklej nimi spód foremki (najlepiej na jej spód położyć papier do pieczenia). Wstaw foremkę do lodówki.
  2. Do sera dodaj wyciągnięte z ciasteczek nadzienie, dodaj cukier i wszystko razem zmiksuj. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej krótko (około 10 sekund) w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, tak by żelatyna stała się płynna.
  3. Do żelatyny dodaj 1-2 łyżeczki masy twarogowej i dokładnie wymieszaj, teraz możesz ją dodać razem z sokiem z cytryny do masy twarogowej - całość energicznie wymieszaj lub zmiksuj.
  4. Śmietanę kremówkę ubij i dodaj do twarogu ostrożnie mieszając szpatułką. Na koniec dodaj pokrojone ciastka i wymieszaj.
  5. Przełóż sernik na spód z ciastek i wstaw do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
  6. Przed podaniem zanurz nóż w gorącej wodzie, a następnie delikatnie oddziel ciasto od brzegu foremki.
  7. Wyjmij ciasto na talerz i udekoruj według uznania - ja go posypałam zmiksowanymi ciasteczkami oraz udekorowałam kleksami z bitej śmietany oraz owocami.
Notatki
Do ciasta użyłam gęsty twaróg sernikowy, niektóre twarogi wiaderkowe są bardzo rzadkie i luźne, wtedy radzę dać więcej żelatyny, bo mogą być problemy ze ścięciem się masy. Ja tradycyjnie polecam najbardziej Piątnicę (z nią nigdy nie miałam problemów).
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 140 g Kalorie: 477 Tłuszcze: 35g Węglowodany: 32g Błonnik: 0,7g Białka: 8g
Reklama

155 komentarzy

  1. Magdalena uk 2018/04/26 at 21:42 - Reply

    Maslo np extra czy margaryna do pieczenia??:)

    • wypiekibeaty 2018/04/27 at 08:34 - Reply

      Ja zdecydowanie najczęściej używam masło extra 82%

  2. Aleksandra Winek 2017/12/14 at 14:18 - Reply

    Łatwy i szybki przepis. Ciasto się udało na 100%. Polecam!

  3. Monika Gałan 2017/10/18 at 20:14 - Reply

    Witam, czy ten ser z piatnicy to twaróg sernikowy mielony w wiadereczku ?? Pozdrawiam

  4. Monika Gałan 2017/10/18 at 20:13 - Reply

    Witam czy ten ser z piatnicy to ten w wiaderku ser sernikowy mielony ?? Pozdrawiam

    • wypiekibeaty 2017/08/05 at 20:13 - Reply

      Cudnie wygląda 🙂 pozdrawiam serdecznie, Beata

  5. Agata Kamelak-Dridi 2017/04/24 at 12:03 - Reply

    Beatko, czy moge czyms „na szybko” zastapic zelatyne? wiem o agar agar, ale slyszalam, ze trudno przewidziec jak sie zachowa. Moze dodac make ziemniaczana, albo cos w tym stylu ? bardzo chcialam zrobic ten sernik mezowi na urodziny, ale on jako muzulmanin wieprza i zelatyny niet, a i nie mam mozliwosci szukac w sklepach tego agaru. Masz jakis pomysl?

    • wypiekibeaty 2017/04/24 at 12:17 - Reply

      Hmm, chyba tak w zasadzie tylko ten agar wchodzi w grę. Sama mąka ziemniaczana może nie wystarczyć. Możesz za to spróbować zrobić pieczoną wersję tego sernika – https://wypiekibeaty.com.pl/pieczony-sernik-oreo/ .

      • Agata Kamelak-Dridi 2017/04/24 at 12:26 - Reply

        a jak ten agar zastosowac? jak widze w instrukcji, zeby wsypac ciutke do 250ml wody..!! to chyba zupa sernikowa, a nie sernik 😉 1,5h pieczenia wlasnie chcialam uniknac

        • wypiekibeaty 2017/04/24 at 13:51 - Reply

          Rozpuść go tak jak żelatynę w niewielkiej ilości wody – tylko tyle, aby go zakryła i odstaw do napęcznienia – gdy napęcznieje podgrzej krótko w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej i dalej postępuj jak z żelatyną – czyli najlepiej zahartuj odrobiną sernika i potem dodaj do reszty sernika 🙂

  6. Daria Krupa 2017/03/17 at 09:30 - Reply

    potrzebuje ciasto na niedzielę, lepiej je wykonać w piątek czy w sobotę? 🙂

    • wypiekibeaty 2017/03/17 at 12:21 - Reply

      Przy tym serniku nie ma większego znaczenia, kiedy będzie zrobione 🙂 tylko jak zrobisz w piątek, to będziesz dłużej walczyć aby go nie zjeść 🙂

      • Daria Krupa 2017/03/17 at 14:01 - Reply

        haha! dziekuje za odpowiedz 🙂

  7. wypiekibeaty 2017/03/06 at 09:28 - Reply

    Bardzo się cieszę, to jest jeden z ulubionych serników 😀

  8. Marta 2017/02/11 at 18:49 - Reply

    Super super super! Zrobilam wszystko sie udalo pyszne ciasto goscie zachwyceni dzieciakom bardzo smakowalo . dziekuje!

    • wypiekibeaty 2017/02/12 at 11:37 - Reply

      Bardzo się cieszę Marta 🙂 wypróbuj inne przepisy na serniki na zimno 😀

  9. Monika 2017/01/09 at 19:56 - Reply

    Zrobiłam sernik według przepisu i wszyszedl pyszny,kremowy, gładki. Drugi zwazyl się po dodaniu żelatyny, myślałam, że może ser był za zimny bo krócej niż poprzednio stał w temperaturze pokojowej.. Dziś sytuacja się powtórzyła i nie wiem, gdzie popelniam błąd.. Może Pani coś poradzić?

    • wypiekibeaty 2017/01/10 at 09:09 - Reply

      Hmm, jeszcze nigdy sernik się mi nie zważył. A czy może dodałaś do żelatyny trochę masy sernikowej, aby zahartować żelatynę? Wtedy różnica temperatur będzie niższa i powinno być ok.

      • Monika 2017/01/10 at 10:24 - Reply

        Dodałam, nie wiem co zrobiłam inaczej niż za pierwszym razem starałam się robić tak samo,żelatyna była chłodna z masą serowa, ser stał w temperaturze pokojowej.. No cóż, spróbuję jeszcze raz.. Dziękuję za wiadomość.

  10. Aneta Włodarczyk 2016/12/26 at 10:25 - Reply

    Robiłam 🙂 ciasto jest super, wyszło mi idealnie. Użyłam serka president i dałam tyle samo żelatyny co w przepisie i idealna konsystencja 🙂

    • wypiekibeaty 2016/12/28 at 17:47 - Reply

      Super 🙂 dobrze wiedzieć, że president też idealnie się nadaje 🙂

  11. […] Sernik Oreo bez pieczenia 2 832 views […]

  12. PAULA LUDWICZUK 2016/07/27 at 14:56 - Reply

    Piękne zdjecia! Sernik wyglada bajecznie

  13. Evi 2016/07/26 at 11:50 - Reply

    Wygląda cudnie. Mam na niego wielką ochotę!

    • wypiekibeaty 2016/07/26 at 14:57 - Reply

      Nie jest trudny, zachęcam do wypróbowania 🙂

  14. Margarita 2016/07/14 at 16:05 - Reply

    Wlasnie sie chłodzi moj serniczek idealnie na urodziny dla kochanego narzeczonego❤️❤️ Jeszcze tylko i ….

  15. Anna 2016/06/05 at 22:35 - Reply

    Świetny przepis:) tak się udał 🙂

  16. Magda 2016/05/19 at 19:45 - Reply

    Wypróbowałam przepis i rzeczywiście smak ciasta jak i jego delikatna konsystencja urzekły mnie. Ponieważ nie lubię słodkich ciast, użyłam tylko 150 g cukru i sernik smakował idealnie. Za to, oprócz kawałkami ciastek, udekorowałam sernik również pysznymi borówkami amerykańskimi, które uważam bardzo tu pasują (nie tylko ze względu na ich smak, ale i kolor). Ogólnie ciasto super, bardzo polecam i dziękuję Pani Beato za ten nowy dla mnie i całe szczęście nietrudny przepis;)

    • wypiekibeaty 2016/05/19 at 20:42 - Reply

      Bardzo dziękuję i cieszę sie, że serniczek smakował 🙂

  17. Iwona 2016/04/27 at 12:04 - Reply

    Przepis bardzo mnie zaitrygował , ale mam pytanie ile to jest 250 g cukru jak by go odmierzyć w szklance , łyżki ,czy czymś innym , bo nie mama kuchennej wagi

    • wypiekibeaty 2016/04/27 at 12:08 - Reply

      Szklanka cukru to mniej więcej 200 g – więc w tym przypadku możesz dać 1 szklankę i jeszcze około 1/4 szklanki 🙂

  18. Kamila Pyrek 2016/04/11 at 07:07 - Reply

    czy mozna zamiast zelatyny dodac śmietany fix, jesli tak to ile saszetek?

    • wypiekibeaty 2016/04/11 at 10:11 - Reply

      Śmietan fix wg mnie nie utrzyma struktury serniczka i będzie się rozpadał.

  19. Alicja 2016/03/24 at 13:41 - Reply

    Czy może być śmietanka tortowa 36% łowicza?

  20. Jola 2016/03/23 at 08:29 - Reply

    Genialny pomysł. Dziękuję fanpage http://www.facebook.com/ProstePrzepisyNaCiastaBezPieczenia za udostępnienie tego przepisu!

  21. gość 2016/01/01 at 23:46 - Reply

    Zastanawiałam się, łyżką czy mikserem, ale doszłam do wniosku że w przepisie nie był zaznaczony mikser, więc stwierdziłam że to bez różnicy.
    Na pewno zrobię ponownie, gdyż wszystkim smakował nawet z grudkami i domagali się dokładki:) Polecam wszystkim!

  22. gość 2016/01/01 at 11:45 - Reply

    Ocena

  23. gość 2016/01/01 at 11:43 - Reply

    sernik naprawdę rewelacyjny oprócz tego że, nie wiem dlaczego z żelatyny zrobiły mi się grudki w masie. Proszę o podpowiedź gdzie zrobiłam błąd.
    Żelatynę wlałam w postaci wodnistej i wymieszałam łyżką, a następnie dodałam bitą śmietanę.

    • wypiekibeaty 2016/01/01 at 15:15 - Reply

      Żelatynę w postaci płynnej wlałaś dobrze ale wymieszać należy mikserem i to szybko. Rozmieszanie łyżką nie jest wystarczające

  24. gosc 2015/12/26 at 14:46 - Reply

    Ciasto było pycha, ser wyszedł lekki i puszysty, a ciastka i spód zrobił się miękki 🙂 Co tu dużo mówić, wyśmienity!

  25. Magda 2015/12/25 at 20:17 - Reply

    Mnie niestety nie wyszedł 🙁
    Może miałam za mokry ser, dałam więcej żelatyny ale ona nie rozpuścila mi się w masie, zostały wyczuwalne grudki, nie wiem jaki błąd popełnił.

    • wypiekibeaty 2015/12/26 at 15:36 - Reply

      Żelatynę trzeba namoczyć w zimnej wodzie aby napęczniała, podgrzać aż do rozpuszczenia i dopiero po ostudzeniu dodać do masy energicznie mieszając (najlepiej mikserem na wysokich obrotach). Można też do cieplej żelatyny dodać trochę masy serowej i dopiero to dodać do reszty masy.

  26. Dorota 2015/12/24 at 14:51 - Reply

    Czy mogłaby Pni dokładnie wytłumaczyć jak zrobić żelatynę? Nigdy jej nie uzywałam, a teraz gdy ją próbowałam rozpuścić w wodzie ( i odstawić by napęczniała tak jak Pani w przepisie podała) zrobiła sie biała papka, czy tak to powinno wyglądać?

    • wypiekibeaty 2015/12/24 at 21:42 - Reply

      Mniej-więcej tak 🙂
      podgrzej w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej a otrzymasz przezroczysty płyn 🙂

  27. gosc 2015/12/24 at 13:29 - Reply

    Czyli jak użyję żelatyny to śmietan fix nie będzie potrzebny?
    Zaraz będę kończyć i stresuje się trochę tą masą serową, mam nadzieję, że wyjdzie pycha. Pochwalę się efektem 🙂 I dziękuje za szybką odpowiedz

    • wypiekibeaty 2015/12/24 at 13:47 - Reply

      tak, żelatyna musi związać masę serowa (z bitą śmietana 🙂 ) aby utrzymać formę coby nie popłynęło 🙂 Pamiętaj też, aby go dobrze schłodzić 🙂 Trzymam kciuki i będę wdzięczna za zdjęcie 🙂

  28. gosc 2015/12/24 at 12:57 - Reply

    Mam ser z Presidenta ( jest dość gęsty) czy 6 łyżeczek żelatyny powinno wystarczyć? I czy do śmietany kremówki (gdy już ją ubijam do masy) dodajemy smietan fix?

    • wypiekibeaty 2015/12/24 at 13:15 - Reply

      6 łyżeczek jeżeli trzymasz się ilości powinno wystarczyc. Zaletą tego srnika jest to, że nie jest zbyt sztywny – jeżeli dodasz więcej ryzykujesz, że sernik będzie pzypominał galaretę 🙂 Ja nie używam smietan fix i tutaj nie ma potrzeby aby dodatkowo utwardzać śmietanę 🙂

  29. Patrycka 2015/12/23 at 14:47 - Reply

    Pomocy ! Własnie zrobiłam sernik i zorientowałam sie ze zle przeczytałam przepis , rozrobiłam cała żelatynę w 8 łyżkach i dodałam tylko 6 łyżeczek płaskich żelatyny do masy, czy da sie jakos to uratować ?

    • wypiekibeaty 2015/12/23 at 14:53 - Reply

      A masa się już ścięła ?
      Jeżeli nie, to możesz dorobić tą żelatynę w wodzie i ponownie dodać.
      Jak masę masz w misce to możesz delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej i dodać dorobioną punkt wyżej żelatynę.
      Jeżeli ciasto masz już w foremce to pozostaje jedynie mocne chłodzenie – możesz próbować wstawić przed podaniem (krojeniem) do zamrażarki.

  30. Karolina 2015/12/21 at 19:10 - Reply

    Pokusiłam się i zrobiłam ten sernik jako tort dla mojej córki, nie lubi za bardzo standardowych tortów, no i miałam kłopot. Jak tylko dodałam żelatynę do masy serowej zaraz zrobiły się mi gluty i cały ser wyrzuciłam. Wszystko robiłam zgodnie z przepisem. Proszę o podpowiedź co zrobiłam nie tak. Z góry dziękuję

    • wypiekibeaty 2015/12/21 at 19:38 - Reply

      Niestety, z żelatyną trzeba postępować ostrożnie – szczególnie jest bardzo ciepła, gdy dodaje się ją do masy – trzeba ją lekko przestudzić, albo dodać najpierw trochę masy do żelatyny, wymieszać i wtedy dodać do reszty masy i od razu energicznie zmiksować.

  31. Serenka 2015/12/04 at 23:17 - Reply

    Na zdjęciu jest przepiękny a to ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ?

  32. Ewa 2015/11/24 at 19:07 - Reply

    Mam pytanie może i banalne ale … czy czekać aż rozpuszczone maslo będzie się robić „zimne”? Ostatnio dwa razy nie wyszły mi ciasta (inne) i wolę się upewnić przed zrobieniem tego serniczka

    • wypiekibeaty 2015/11/24 at 19:34 - Reply

      Gorącego masła nie dodajesz bo masa może się zwazyć. Jeżeli poczekasz za długo to masło zacznie twardnieć – wtedy wystarczy delikatnie podgrzać tylko do momentu uzyskania konsystencji płynnej :). Lekko ciepłe może być 🙂

  33. Aga 2015/11/21 at 16:02 - Reply

    Jakiej średnicy blaszki Pani użyła?

    • wypiekibeaty 2015/11/21 at 16:17 - Reply

      Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link Przelicznik Foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę 🙂

  34. Magda 2015/11/14 at 11:39 - Reply

    nalezy dodac ser twaróg w kostce? czy taki we wiaderku?

    • wypiekibeaty 2015/11/14 at 13:11 - Reply

      Ja tutaj używałam sernika w wiaderku. Ważne jest tylko aby był sprawdzony i nie za bardzo płynny. U mnie sprawdza się Piątnica albo Pilos (z Lidla). Jeżeli chciałabyś użyć ser w kostce to trzeba go dobrze zmienić 🙂

  35. Dominika 2015/10/23 at 19:33 - Reply

    Wygląda pysznie:)Zamierzam zrobić:)W niedzięlę mam gości:)Mam nadzieję,że wyjdzie mi;)A czy te rozkruszone ciasteczka mieszamy z ciepłym rozpuszczonym masłem czy zimnym?Czy ma to znaczenie?

    • wypiekibeaty 2015/10/23 at 23:44 - Reply

      Musi być płynne aby to dobrze połączyć. Nie musi być gorące 🙂 Będę wdzięczna za zdjęcie 🙂 Smacznego 🙂

  36. Ema 2015/10/11 at 02:26 - Reply

    Potwierdzam ciasto jest pyszne! I z pewnością będę do niego wracała 🙂

  37. SZYNA 2015/10/03 at 22:07 - Reply

    ja też skorzystałam wyszedł świetny, jednak ser zastąpiłam serkami homogenizowanymi bajka taki aksamitny super

  38. […] Zauważyłam, że lubicie serniki na zimno – ciągle waszym dużym zainteresowaniem cieszy się sernik oreo na zimno […]

  39. Gosia 2015/08/27 at 21:50 - Reply

    Ile trzeba dać składników na 28 cm tortownicę ?

    • wypiekibeaty 2015/08/27 at 22:08 - Reply

      musisz zastosować przelicznik 1,6 (jeżeli nie przeszkadza Ci, że będzie ciut mniejszy to możesz policzyć 1,5)

  40. Sandra 2015/08/26 at 22:43 - Reply

    A jaka to ma być żelatyna? Taka zwykła? Póki co trafiałam na takie z przyprawami, jak coś takiego dać do sernika? Śmierdzi to strasznie 😛 chyba że jest jakaś żelatyna do ciast, ja mogę o tym nie wiedzieć :p

    • wypiekibeaty 2015/08/27 at 08:23 - Reply

      Hej Sandra.
      W jakim kraju mieszkasz bo u nas nie widziałam żelatyn z przyprawami?
      Szukaj żelatyny spożywczej. Nie pachnie ona jakoś specjalnie ładnie ale nie dajesz jej na tyle dużo, aby miało to wpływ na smak ciasta.
      Może u Ciebie dostępna jest żelatyna w płatkach – wtedy jeden płatek odpowiada 7 gramom zwykłej.

  41. Oliwia 2015/08/18 at 21:58 - Reply

    Czy krem, który zostaje z ciasteczek ze spodu można dodać do sera?

    • wypiekibeaty 2015/08/19 at 08:51 - Reply

      Krem z ciasteczek trzeba dodać do sera (tak jak w przepisie) 🙂 życzę smacznego, Beata

  42. Ada 2015/07/31 at 11:35 - Reply

    Dziś mam zamiar zrobić więc trzymajcie kciuki żeby wyszedł 😀

    • wypiekibeaty 2015/07/31 at 11:51 - Reply

      Bądź dobrej myśli 🙂 Będę wdzięczna jak dorzucisz zdjęcia 🙂

  43. […] na zimno, postanowiłem, że nie będę eksperymentować i sięgnąłem po sprawdzony przepis z wypiekibeaty.com.pl. Zmieniłem tylko przepis na spód sernika oraz zrobiłem dla niego wiśniową […]

  44. kocie-smaki 2015/06/10 at 07:49 - Reply

    dziękuję za ten przepis, sernik był pyszny i zniknął w oka mgnieniu 🙂

  45. […] [źródło] […]

  46. Karo 2015/06/01 at 17:23 - Reply

    Oreo kocham, myślałam, że taki również będzie ten sernik… Zrobiłam wszystko tak, jak w przepisie a mimo to nie trzyma się tak dobrze i źle się kroi, bo nie jest wystarczająco zbity. Niestety więcej go nie zrobię, a tak smacznie się zapowiadało 🙁

    • wypiekibeaty 2015/06/01 at 17:29 - Reply

      A jaki miałaś ser? Może był za rzadki?

  47. Ivonqa 2015/05/29 at 18:46 - Reply

    Sernik jest pyszny 😉 robiłam go na imieniny. Bardzo smakował wszystkim gościom 🙂 Dziękuje za pyszny przepis 🙂 Fanka Oreo <3

    • wypiekibeaty 2015/05/29 at 19:44 - Reply

      Bardzo się cieszę i zapraszam po inne przepisy 🙂

  48. Słodkomi 2015/04/17 at 08:42 - Reply

    Uwielbiam i sernik, i ciasteczka Oreo. Razem muszą smakować wybornie!

  49. Marta 2015/04/04 at 09:18 - Reply

    Mam jeszcze jedno pytanie, czy składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej czy schłodzone?

    • wypiekibeaty 2015/04/04 at 09:37 - Reply

      W przypadku tego sernika nie ma to takiego znaczenia 🙂

  50. Monika Płonka 2015/04/03 at 09:49 - Reply

    Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.

    • wypiekibeaty 2015/04/03 at 12:59 - Reply

      Serniczek do zdjęć zrobiony był w formie 16cm i użyłam do niego połowy składników :). Robiąc wg przepisu skorzystaj z tortownicy o średnicy 22cm lub wykorzystaj ten link https://wypiekibeaty.com.pl/przelicznik-foremek aby przeliczyć ilość składników na większą foremkę 🙂

  51. mart 2015/04/02 at 23:39 - Reply

    Dziś zrobiłam ciasto ,jest pycha polecam 🙂

  52. Marta 2015/04/02 at 19:59 - Reply

    zamierzam zrobić ten sernik jutro,
    kupiłam ser na sernik z Lidla firmy Pilos,
    mówiła Pani, że można go użyć.
    Jednak nie wiem ile użyć żelatyny, również 6 łyżeczek? (czy to będzie 10g?)

    • wypiekibeaty 2015/04/02 at 20:08 - Reply

      Tak proszę użyć 6 łyżeczek – lekko czubatych (to około 20 g).

  53. Izabela Rokosz 2015/04/01 at 22:56 - Reply

    jest wersja z mascarpone? i twarogiem

    • wypiekibeaty 2015/04/02 at 06:19 - Reply

      Nie, nie robiłam takiego połączenia bo sernik jest idealny właśnie taki jak w przepisie. Oczywiście jeżeli chcesz to możesz zastąpić część twarogu serkiem mascarpone 🙂

  54. ZuZANNA 2015/04/01 at 19:02 - Reply

    Stał się domowym przysmakiem, dziękuję!

  55. Jagoda Mytowska 2015/03/15 at 10:20 - Reply

    Agar jest to substancja żelująca moze byc używana przez wegetarian

  56. Marta Chankowska 2015/03/14 at 13:16 - Reply

    Ratunku !!! Czym zastąpić żelatynę ?

    • wypiekibeaty 2015/03/14 at 19:50 - Reply

      Jeżeli nie chcesz użyć żelatyny to trzeba wprowadzić jakiś środek zastępczy który scali sernik. Można użyć pektynę lub agar ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.

  57. magda 2015/03/07 at 21:39 - Reply

    Czy ten ser twarogowy piatnicy jest w czerwonym wiadereczku i pisze na nim TWAROG SERNIKOWY?

  58. Marta 2015/02/27 at 10:40 - Reply

    Ile trzeba dolać do tej żelatyny wody 🙂

    • wypiekibeaty 2015/02/27 at 22:53 - Reply

      Trochę ponad poziom żelatyny – tak aby była przykryta wodą (z lekkim zapasem).

  59. PełnaNadziei 2015/02/21 at 19:48 - Reply

    Zrobiłam dziś ten serniczek ok godz. 14 i prawdopodobnie jakiś błąd z żelatyną popełniłam bo nadal jest bardzo „lepki”. Może ma Pani jakiś pomysł jak go uratować? Potrzebny na jutro po południu. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam 🙂

    • wypiekibeaty 2015/02/21 at 22:13 - Reply

      A jaki twaróg używałaś? Niektóre twarogi z wiaderek są bardzo rzadkie i mogą mieć problem ze stężeniem przy tej ilości żelatyny. Wydaje się mi, że teraz może być trudno coś z nim zrobić. Możesz spróbować dodać jeszcze trochę żelatyny i dokładnie wymieszać, albo przełożyć masę do pucharków i podać w takiej formie 🙂

      • PełnaNadziei 2015/02/23 at 11:43 - Reply

        Użyłam twarogu z Lidla – wiaderkowego. W celu uratowania serniczka daliśmy bardzo niską temperaturę w lodówce na całą noc i udało się! Nie był taki pięknie zbity jak na zdjęciu, ale dało się go pokroić w celu natychmiastowego zjedzenia :)) Wszystkim bardzo smakował,także dziękuję za przepis na pewno wykorzystam nie raz, jednak z pewnością zmniejszę ilość cukru. Pozdrawiam 🙂

        • wypiekibeaty 2015/02/23 at 17:51 - Reply

          Cieszę się, że serniczek się udał i smakował 🙂

  60. Bai Ling S 2015/02/15 at 19:45 - Reply

    mmmmm….rewelka 😉 i jak tu nie przytyć!!!!Chyba sie skuszę na zrobienie takiej rozpusty,toż to musi być niebo w gębie!!!

  61. [email protected] 2014/12/21 at 14:06 - Reply

    Proszę o pomoc:) a gdyby go upiec? mysli Pani że bedzie podobnie smaczny? opczywiście pomijając zelatyne?

  62. […] Przepis, którego użyłam pochodzi ze strony: wypiekibeaty.com.pl […]

  63. elka 2014/11/15 at 11:57 - Reply

    A śmietana kremowka ile ma miec procent ??

  64. Julka 2014/10/15 at 17:36 - Reply

    Hmmm. Miałabym pytanie. Ile opakowań oreo kupić?

    • wypiekibeaty 2014/10/15 at 20:24 - Reply

      to zależy jak duże ciasto planujesz 🙂 Jeżeli wystarczy Ci średnica 22 cm to ciastek potrzebujesz ok 150g (całych). Sprawdziłam na szybko i jedno opakowanie powinno mieć 176g więc wystarczy jedno 🙂

  65. Justyna 2014/09/17 at 16:03 - Reply

    mam pytanie ale nie odnosnie sernika chociaz wyglada super 🙂 a bitej smietany czy mozna ja zrobic bez dodatku zelatyny lub galaretki? chemicznych dodatkow nie uzywam

    • wypiekibeaty 2014/09/17 at 17:56 - Reply

      Sernik na zimno potrzebuje jakiegoś składnika który spowoduje stężenie masy. Masa sernikowa sama w sobie jest dość płynna a bita śmietana bez żelatyny zacznie płynąć. Żelatyna jest produktem od zwierzęcym więc czemu „chemia”. Jeżeli jesteś weganką to możesz próbować zastąpić ją pektyną lub agarem ale niestety nie pomogę w ilościach bo nie używam.

  66. Justyna 2014/07/14 at 13:40 - Reply

    Witam serdecznie.
    ile w sumie potrzebowała Pani opakowań ciastek z Lidna (Nero) na zrobienie sernika ?

    • wypiekibeaty 2014/07/14 at 19:23 - Reply

      Nie pamiętam już jaką gramaturę mają te ciastka, ale mniej więcej trzeba 2 opakowania.

      • Agata 2014/07/17 at 15:54 - Reply

        ser ma być taki „na sernik” już zmielony w kubełku ?

        • wypiekibeaty 2014/07/17 at 16:16 - Reply

          Tak – ja najchętniej używam ser z Piątnicy, który jest gęsty – jeśli będziesz używać ser bardziej rzadki, może być konieczne dodanie odrobiny więcej żelatyny.

          • Agata 2014/07/17 at 17:56

            dziękuję 🙂 nie będę cudować i zaufam specjaliście od sernika oreo 🙂

    • wypiekibeaty 2014/07/18 at 23:16 - Reply

      Sprawdziłam w lidu i opakowanie ma 225g

  67. Edyta Kam 2014/05/03 at 08:52 - Reply

    Jezu, jakie Ty pyszności robisz. Szkoda, że słodkości nie można jeść całkiem bezkarnie. 🙂

  68. Filip 2014/04/19 at 19:02 - Reply

    Ha! Popełniłem błąd z żelatyną i chyba mój sernik się nie stęgnie. Cóż. Życie! 😀

    • wypiekibeaty 2014/04/19 at 19:06 - Reply

      Wloz go do pucharkow, bedzie jako deser 🙂

    • wypiekibeaty 2014/04/21 at 18:44 - Reply

      i jak? udało się ?

  69. […] czas temu podawałam przepis na sernik oreo na zimno (bez […]

  70. kola 2014/02/27 at 20:02 - Reply

    czy 135g zmiksowanych ciasteczek do spodu ciasta to jest waga ciastek z kremem, czy już bez?

    • wypiekibeaty 2014/02/27 at 20:07 - Reply

      Waga jest całych ciasteczek (z kremem) ale tutaj nie trzeba być super dokładnym 🙂

  71. […] czas temu na blogu pojawił się przepis na sernik oreo na zimno, a dziś chcę Wam zaproponować miniserniczki oreo […]

  72. Marta 2013/08/23 at 15:55 - Reply

    Przetestowałam wczoraj – wyszedł pycha i wszystkim smakował. Dzięki za przepis 😀

    • wypiekibeaty 2013/08/25 at 15:59 - Reply

      Dzięki. Jeżeli Ten Ci smakował to zapraszam do wypróbowania innych serników na zimno 🙂

  73. D 2013/05/18 at 23:01 - Reply

    Ja także wypróbowałam
    Po prostu rewelacja:)Polecam

  74. gin 2013/04/28 at 16:22 - Reply

    Kolorystycznie komponuje się cudownie 🙂 Też jestem czaję się na ten sernik już od dłuższego czasu, będę musiała go w końcu zrobić 🙂

  75. 6niebo 2013/04/26 at 21:45 - Reply

    Twój sernik wygląda bosko! Chyba się skusze i też zrobię taki, na majowy weekend

  76. Olga 2013/04/26 at 10:32 - Reply

    aaaaa…. jestem zachwycona! zarówno wyglądem, jak i składnikami 😀 piękny!

  77. Krysia BloodyGoodFoood 2013/04/26 at 09:34 - Reply

    Wygląda jak sernik po którym siedzisz i cieszysz się życiem:) W takim stylu serniki lubię najbardziej- mało ciasta dużo sera.

  78. iza 2013/04/26 at 08:35 - Reply

    robiłam ten sernik jest przepyszny!!!

  79. Only unique by Gosia 2016/08/18 at 15:43 - Reply

    Świetny przepis ! Ciasto pyszne !

  80. Użyła Pani zwykłego twarogu z piątnicy?

  81. Obżarciuch 2016/07/26 at 15:40 - Reply

    pyszna propozycja 🙂

  82. Kuchnia Viki 2016/06/07 at 12:58 - Reply

    Ciasto przepyszne! Nie przepadam za sernikami ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. 🙂

  83. Monika Płonka 2015/04/03 at 09:49 - Reply

    Czy ten sernik robiła pani w tradycyjnej tortownicy? Bo na zdjęciu wygląda na mały.

  84. Izabela Rok 2015/04/01 at 22:56 - Reply

    jest wersja z mascarpone? i twarogiem

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: