Przepis na przepyszny malinowy sernik na zimno
wpis sponsorowany
Przed nami Dzień Matki, więc przygotujcie dla swoich mam taki pyszny malinowy sernik na zimno ❤
Serniczek jest bardzo szybki i łatwy do zrobienia, a smakuje rewelacyjnie!
Jak zrobić taki malinowy sernik na zimno?
Aby przyspieszyć i ułatwić sobie pracę, na spód położyłam podłużne biszkopty.
Do masy serowej dodałam galaretkę malinową a na wierzchu zrobiłam esy floresy z Konfitury Malinowej Stovit.
Na koniec jeszcze galaretka malinowa i cudne ciasto gotowe!
Udekorujcie go przed podaniem świeżymi owocami, a na pewno wszyscy będą zachwyceni :D
Jaki twaróg najlepiej użyć do tego sernika na zimno?
Ja używam twarogu na serniki w wiaderku.
Są już zmielone, więc ja już nie muszę tego robić.
Najchętniej korzystam z gęstych i tłustych twarogów – np. Piątnicy.
Jeśli was twaróg jest z tych rzadszych i bardziej wodnistych, to możecie dla pewności dodać do niego 2 dodatkowe łyżeczki żelatyny.
Zachęcam was gorąco do wypróbowania innych przepisów na ciasta i desery bez pieczenia i na zimno – wszystkie są przepyszne :)






Malinowy sernik na zimno – przepis do druku

Malinowy sernik na zimno
Wyposażenie
- Przepis na formę o wielkości około 24 cm.
Składniki
- 100 g biszkoptów mniej więcej
- 1 kg sera twarogowego dobrego, tłustego- użyłam w wiaderku - mój był bardzo gęsty
- 200 g cukru (1 szklanka)
- 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 200 ml gorącej wody
- 3 łyżeczki żelatyny
- 200 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej
- 150 g konfitury Malinowej Stovit
- 1 galaretka malinowa zrobiona zgodnie z opisem na opakowaniu
Instrukcja
- Żelatynę dodaj do galaretki rozpuszczonej w 200 ml wody i dokładnie wymieszaj - przestudź.3 łyżeczki żelatyny, 1 galaretka
- Formę o wielkości około 24 cm średnicy wyłóż folią lub papierem do pieczenia.
- Na spodzie ułóż biszkopty.100 g biszkoptów
- Twaróg zmiksuj z cukrem.1 kg sera twarogowego, 200 g cukru
- Dolej do twarogu galaretkę z żelatyną i dokładnie wymieszaj.
- Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do twarogu i wymieszaj delikatnie.200 ml śmietany kremówki
- Przełóż masę na biszkopty i wyrównaj powierzchnię.
- Łyżeczką nałóż kleksy Konfitury Malinowej Stovit, a następnie delikatnie przemieszaj nożem.150 g konfitury
- Wstaw do lodówki aby masa stężała.
- Drugą galaretkę wylej na wierzch sernika - poczekaj aż zacznie się ścinać, aby nie spłynęła się na dół :)1 galaretka
- Schłodź całość w lodówce.
- Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.
Notatki
Składniki Odżywcze