Malinowy sernik na zimno

 

malinowy sernik na zimo

 

Przed nami Dzień Matki, więc przygotujcie dla swoich mam taki pyszny malinowy sernik na zimno

Serniczek jest bardzo szybki i łatwy do zrobienia, a smakuje rewelacyjnie.

Aby przyspieszyć pracę, na spód użyłam podłużne biszkopty.

Do masy serowej dodałam galaretkę malinową, na wierzchu zrobiłam esy floresy z Konfitury Malinowej Stovit.

Na koniec jeszcze galaretka malinowa i cudne ciasto gotowe.

Udekorujcie go przed podaniem świeżymi owocami, a na pewno wszyscy będą zachwyceni 😀

Zachęcam was gorąco do wypróbowania innych przepisów na ciasta i desery bez pieczenia i na zimno – wszystkie są przepyszne 🙂

 

sernik na zimno z galaretką sernik bez pieczenia na biszkoptach
 

sernik bez pieczenia z galaretką malinowy sernik bez pieczenia z galaretką
 

sernik na zimno z malinami i galaretką malinowy serniczek na zimno z galaretką
 

Malinowy sernik na zimno – przepis do druku

Malinowy sernik na zimno

 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na formę o wielkości około 24 cm.
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 15
Składniki
  • około 100 g biszkoptów
  • 1 kg sera twarogowego - użyłam w wiaderku - mój był bardzo gęsty
  • 200 g (1 szklanka) cukru
  • 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 200 ml gorącej wody
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 200 ml zimnej śmietany kremówki
  • około 150 g Konfitury Malinowej Stovit
  • 1 galaretka malinowa zrobiona zgodnie z opisem na opakowaniu
Wykonanie
  1. Żelatynę dodaj do galaretki rozpuszczonej w 200 ml wody i dokładnie wymieszaj - przestudź.
  2. Formę o wielkości około 24 cm średnicy wyłóż folią lub papierem do pieczenia.
  3. Na spodzie ułóż biszkopty.
  4. Twaróg zmiksuj z cukrem.
  5. Dolej do twarogu galaretkę z żelatyną i dokładnie wymieszaj.
  6. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do twarogu i wymieszaj delikatnie.
  7. Przełóż masę na biszkopty i wyrównaj powierzchnię.
  8. Łyżeczką nałóż kleksy Konfitury Malinowej Stovit, a następnie delikatnie przemieszaj nożem.
  9. Wstaw do lodówki aby masa stężała.
  10. Drugą galaretkę wylej na wierzch sernika - poczekaj aż zacznie się ścinać, aby nie spłynęła się na dół 🙂
  11. Schłódź całość w lodówce.
  12. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.
Notatki
Jeśli wasz twaróg jest z tych bardziej wodnistych, to możecie dodać więcej żelatyny - tak na wszelki wypadek 😉 - tak 1-2 łyżeczki.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 100 g Kalorie: 175 Tłuszcze: 9 g Węglowodany: 19 g Białka: 3 g

 

 

Przepis przygotowany we współpracy z marką Stovit