Przepis na przepyszny malinowy sernik na zimno

wpis sponsorowany

malinowy sernik na zimno


Przed nami Dzień Matki, więc przygotujcie dla swoich mam taki pyszny malinowy sernik na zimno

Serniczek jest bardzo szybki i łatwy do zrobienia, a smakuje rewelacyjnie!

Jak zrobić taki malinowy sernik na zimno?

Aby przyspieszyć i ułatwić sobie pracę, na spód położyłam podłużne biszkopty.

Do masy serowej dodałam galaretkę malinową a na wierzchu zrobiłam esy floresy z Konfitury Malinowej Stovit.

Na koniec jeszcze galaretka malinowa i cudne ciasto gotowe!

Udekorujcie go przed podaniem świeżymi owocami, a na pewno wszyscy będą zachwyceni :D

Jaki twaróg najlepiej użyć do tego sernika na zimno?

Ja używam twarogu na serniki w wiaderku.

Są już zmielone, więc ja już nie muszę tego robić.

Najchętniej korzystam z gęstych i tłustych twarogów – np. Piątnicy.

Jeśli was twaróg jest z tych rzadszych i bardziej wodnistych, to możecie dla pewności dodać do niego 2 dodatkowe łyżeczki żelatyny.

Zachęcam was gorąco do wypróbowania innych przepisów na ciasta i desery bez pieczenia i na zimno – wszystkie są przepyszne :)

PEŁEN PRZEPIS POD ZDJĘCIAMI ↓↓↓


sernik na zimno z galaretką sernik bez pieczenia na biszkoptach

sernik bez pieczenia z galaretką malinowy sernik bez pieczenia z galaretką

sernik na zimno z malinami i galaretką malinowy serniczek na zimno z galaretką

Malinowy sernik na zimno – przepis do druku

malinowy sernik na zimno

Malinowy sernik na zimno

Wypieki Beaty
Przepis na pyszny i lekki malinowy sernik na zimno.
5 z 3 ocen
Czas przygotowania 30 minut
4 godz
Czas całkowity 4 godz 30 minut
Porcje 15
Kalorie 175 kcal

Wyposażenie

  • Przepis na formę o wielkości około 24 cm.

Składniki
  

  • 100 g biszkoptów mniej więcej
  • 1 kg sera twarogowego - użyłam w wiaderku - mój był bardzo gęsty
  • 200 g cukru (1 szklanka)
  • 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 200 ml gorącej wody
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 200 ml śmietany kremówki mocno schłodzonej
  • 150 g Konfitury Malinowej Stovit
  • 1 galaretka malinowa zrobiona zgodnie z opisem na opakowaniu

Instrukcja
 

  • Żelatynę dodaj do galaretki rozpuszczonej w 200 ml wody i dokładnie wymieszaj - przestudź.
  • Formę o wielkości około 24 cm średnicy wyłóż folią lub papierem do pieczenia.
  • Na spodzie ułóż biszkopty.
  • Twaróg zmiksuj z cukrem.
  • Dolej do twarogu galaretkę z żelatyną i dokładnie wymieszaj.
  • Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do twarogu i wymieszaj delikatnie.
  • Przełóż masę na biszkopty i wyrównaj powierzchnię.
  • Łyżeczką nałóż kleksy Konfitury Malinowej Stovit, a następnie delikatnie przemieszaj nożem.
  • Wstaw do lodówki aby masa stężała.
  • Drugą galaretkę wylej na wierzch sernika - poczekaj aż zacznie się ścinać, aby nie spłynęła się na dół :)
  • Schłódź całość w lodówce.
  • Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.

Notatki

Jeśli wasz twaróg jest z tych bardziej wodnistych, to możecie dodać więcej żelatyny - tak na wszelki wypadek ;) - tak 1-2 łyżeczki.

Składniki Odżywcze

Serving: 100gKalorie: 175kcalWeglowodany: 19gBiałko: 3gTłuszcz: 9g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis przygotowany we współpracy z marką Stovit