Te babeczki bananowe upiekłam trochę przez przypadek, a okazały się strzałem w 10 :)
Szczególnie zasmakowały mojemu synowi i nawet wziął je sobie do szkoły (w wersji bez kremu oczywiście).
Babeczki są bardzo aromatyczne, nie za słodkie i wilgotne, a do tego bardzo proste w przygotowaniu.
Świetnie smakowały z bitą śmietaną i odrobiną startej czekolady.
Z podanej porcji otrzymacie 12 babeczek.

Babeczki bananowe
Przepis na babeczki bananowe z bitą śmietaną.
Składniki
Instrukcja
- W dużej misce zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
- W drugiej misce rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków banany.
- Dodaj do bananów masło, jajka i wanilię. Wymieszaj.
- Dodaj mokre składniki do suchych i zmiksuj razem.
- Nałóż do przygotowanych papilotek (mniej więcej po 2 łyżki na sztukę).
- Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut - do suchego patyczka.
- Po upieczeniu przestudź i udekoruj według uznania.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!