Przepis na pyszne babeczki z dżemem z czarnej porzeczki

wpis sponsorowany

babeczki z porzeczkami i kremem


Zapraszam was dziś na pyszne babeczki porzeczkowe.

Podwójnie porzeczkowe.

Do ciasta dodałam Dżem z Czarnych Porzeczek Stovit, a potem jeszcze przygotowałam krem z mascarpone i dżemu.

Dzięki temu porzeczkowe babeczki wyszły idealne.

Puszyste i wilgotne za razem. Z porzeczkowym nadzieniem oraz kremem, który można wyjadać łyżkami.

Do tego te babeczki z czarną porzeczką robiłam razem z moją córką, miała z tego niezłą frajdę :)

Zaproście swoje dzieci do kuchni i zróbcie je razem z nimi :D

Koniecznie wypróbujcie inne przepisy na pyszne domowe babeczki oraz na przepisy z wykorzystaniem dżemów firmy Stovit.

Z przepisu otrzymacie około 10-12 babeczek.

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
5 z 2 ocen
Postaw mi kawę

 

porzeczkowe babeczki z kremem babeczki porzeczkowe z kremem mascarpone

 

 

waniliowe babeczki z kremem babeczki z porzeczkami i kremem

 

 

babeczki porzeczkowe z kremem babeczki z dżemem porzeczkowym

 

 

waniliowe babeczki z czarnymi porzeczkami waniliowe babeczki z kremem porzeczkowym

 

Babeczki porzeczkowe – przepis do druku

babeczki porzeczkowe

Babeczki porzeczkowe

Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i puszyste babeczki z krem porzeczkowym i dżemem porzeczkowym.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 25 minut
Czas całkowity 55 minut
Porcje 12
Kalorie 297 kcal

Składniki

babeczki:

  • 175 g mąki pszennej (1 szklanka i jedna czubata łyżka)
  • 150 g cukru 3/4 szklanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 110 g masła miękkiego
  • 0,5 szklanki mleka - w temperaturze pokojowej
  • 40 g kwaśnej śmietany lub jogurtu - w temperaturze pokojowej
  • 2 małe jajka - w temperaturze pokojowej
  • 12 łyżeczek Dżemu z Czarnych Porzeczek Stovit

krem:

Instrukcja
 

  • Zmieszaj razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
    175 g mąki pszennej, 150 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki sody
  • Dodaj pokrojone masło oraz połowę mleka (1/4 szklanki) - krótko zmiksuj.
    110 g masła, 0,5 szklanki mleka
  • Dodaj jajka, resztę mleka i jogurt - zmiksuj krótko - tylko do połączenia.
    2 małe jajka, 40 g kwaśnej śmietany
  • Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek do babeczek.
  • Na wierzch nałóż po łyżeczce Dżemu z Czarnych Porzeczek Stovit.
    12 łyżeczek Dżemu
  • Piecz babeczki w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20-25 minut.
  • Po upieczeniu babeczki ostudź.
  • Aby przygotować krem zmiksuj zimne mascarpone z resztą Dżemu z Czarnych Porzeczek Stovit (około 140 g).
    250 g serka mascarpone, około 140 g Dżemu
  • Kremem udekoruj babeczki.

Składniki Odżywcze

Serving: 1sztukaKalorie: 297kcalWeglowodany: 30gBiałko: 4gTłuszcz: 18g
Słowa kluczowe babeczki z czarną porzeczką, porzeczkowe babeczki z kremem
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis przygotowany we współpracy z marką Stovit

stovit

Babeczki krówkowo-orzechowe

Sprawdź ten przepis
czekoladowe babeczki z kajmakiem

Babeczki raffaello

Sprawdź ten przepis
babeczki rafaello

Babeczki z truskawkami

Sprawdź ten przepis
babeczki z truskawkami