Brownie z porzeczkami

i miętą 🙂

 

brownie z porzeczkami

 

Brownie to zawsze dobry pomysł, gdy ma się ochotę na coś czekoladowego, ale ma się mało czasu 🙂

Takie brownie z porzeczkami robi się bardzo szybko i zawsze świetnie smakuje.

Ja do swojego ciasta dodałam nowość od Stovit – konfiturę z czarnej porzeczki z miętą.

Muszę przyznać, że bardzo zasmakowała mi ta konfitura chociaż średnio lubię miętę.

Tutaj jest jej akurat tyle, aby ją wyczuć w smaku, ale nie jest nachalna i dominująca. Świetnie podkręca smak czarnej porzeczki 🙂

Brownie z tą konfiturą nabrało bardzo fajnego smaku 🙂 Spróbujcie koniecznie.

Ps. Zapraszam was również do wypróbowania innych moich przepisów przygotowanych we współpracy z marką Stovit.

 

proste brownie czekoladowe ciasto z czarnymi porzeczkami
 

brownie z czarnymi porzeczkami ciasto czekoladowe z porzeczkami
 

czekoladowe ciasto z porzeczkami brownie z dżemem
 

Brownie z porzeczkami i miętą – przepis do druku

Brownie z porzeczkami

 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na formę o wielkości około 22/22 (maksymalnie).
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 16
Składniki
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 150 g masła
  • 150 g cukru (3/4 szklanki)
  • 3 duże jajka - rozmiar L
  • 75 g (pół szklanki) mąki pszennej
  • około 150 g Konfitury z czarnej porzeczki z miętą od Stovit
Wykonanie
  1. W dużym rondelku umieść masło oraz połamaną czekoladę - rozpuść na małym ogniu aż masa będzie jednolita - zdejmij z palnika.
  2. Wsyp cukier i wymieszaj.
  3. Dodaj mąkę i wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj jajka i energicznie wymieszaj.
  5. Przełóż do formy o wielkości około 22/22 cm.
  6. Na wierzchu nałóż łyżeczką konfiturę.
  7. Czubkiem noża delikatnie przemieszaj ciasto.
  8. Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 25 minut.
  9. Po upieczeniu piekarnik wyłącz, uchyl drzwiczki i zostaw tak ciasto przez około 10 minut.
  10. Po tym czasie ciasto wyjmij i wystudź.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 218 Tłuszcze: 13 g Węglowodany: 21 g Białka: 3 g

 

Przepis przygotowany we współpracy z marką Stovit