Brownie z porzeczkami

i miętą :)

 

brownie z porzeczkami

 

Brownie to zawsze dobry pomysł, gdy ma się ochotę na coś czekoladowego, ale ma się mało czasu :)

Takie brownie z porzeczkami robi się bardzo szybko i zawsze świetnie smakuje.

Ja do swojego ciasta dodałam nowość od Stovit – konfiturę z czarnej porzeczki z miętą.

Muszę przyznać, że bardzo zasmakowała mi ta konfitura chociaż średnio lubię miętę.

Tutaj jest jej akurat tyle, aby ją wyczuć w smaku, ale nie jest nachalna i dominująca. Świetnie podkręca smak czarnej porzeczki :)

Brownie z tą konfiturą nabrało bardzo fajnego smaku :) Spróbujcie koniecznie.

Ps. Zapraszam was również do wypróbowania innych moich przepisów przygotowanych we współpracy z marką Stovit.

 

proste brownie czekoladowe ciasto z czarnymi porzeczkami
 

brownie z czarnymi porzeczkami ciasto czekoladowe z porzeczkami
 

czekoladowe ciasto z porzeczkami brownie z dżemem
 

Brownie z porzeczkami i miętą – przepis do druku

brownie z porzeczkami

Brownie z porzeczkami

Wypieki Beaty
Przepis na formę o wielkości około 22/22 (maksymalnie).
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 25 minut
Czas całkowity 35 minut
Danie Ciasta
Porcje 16
Kalorie 218 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • W dużym rondelku umieść masło oraz połamaną czekoladę - rozpuść na małym ogniu aż masa będzie jednolita - zdejmij z palnika.
  • Wsyp cukier i wymieszaj.
  • Dodaj mąkę i wymieszaj.
  • Na koniec dodaj jajka i energicznie wymieszaj.
  • Przełóż do formy o wielkości około 22/22 cm.
  • Na wierzchu nałóż łyżeczką konfiturę.
  • Czubkiem noża delikatnie przemieszaj ciasto.
  • Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 25 minut.
  • Po upieczeniu piekarnik wyłącz, uchyl drzwiczki i zostaw tak ciasto przez około 10 minut.
  • Po tym czasie ciasto wyjmij i wystudź.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 218kcalWeglowodany: 21gBiałko: 3gTłuszcz: 13g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

Przepis przygotowany we współpracy z marką Stovit