Przepis na pączkowe babeczki z nadzieniem

Przepis na te babeczki pączkowe z nadzieniem z dżemu wypatrzyłam na blogu Słodkie Fantazje.

Najbardziej mnie do nich przekonało bardzo proste i szybkie wykonanie – nie trzeba używać miksera.

Wystarczą dwie miski i łyżka :)

W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre, wlewamy jedne do drugich, mieszamy i gotowe.

Szybko i prosto!

Babeczki pączkowe najlepiej smakują na ciepło, posypane cukrem pudrem.

Jako nadzienie możecie wykorzystać ulubiony dżem, marmoladę albo nutellę (ja połowę zrobiłam z dżemem, a połowę z czekoladą).

Z podanej porcji otrzymacie około 12-14 sztuk.

Wypróbujcie również inne moje przepisy na babeczki.

PEŁNY PRZEPIS POD ZDJĘCIAMI ↓↓↓


pączkowe babeczki

babeczki pączkowe

babeczki jak pączki

pączkowe babeczki

Pączkowe babeczki z nadzieniem przepis do druku

Pączkowe babeczki z nadzieniem

Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie babeczki jak pączki nadziewane dżemem.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minut
Czas wykonania 25 minut
Czas całkowity 35 minut
Danie Deser
Porcje 12

Składniki

Instrukcja
 

  • Wymieszaj w misce mleko, jajka, olej i ekstrakt z wanilii.
    180 ml mleka, 2 jajka, 110 ml oleju, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • W drugiej misce wymieszaj pozostałe suche składniki.
    350 g mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 g cukru pudru
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką do połączenia składników.
  • Nałóż czubatą łyżeczkę ciasta do przygotowanych papilotek, na wierzch nałóż łyżeczkę nadzienia.
    dżem
  • Przykryj pozostałym ciastem (mniej więcej do wysokości 3/4).
  • Piecz w 180 stopniach przez około 20-25 minut (do suchego patyczka).
  • Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!