Sernik peanut butter

 

sernik peanut butter

 

Dziś mam dla was rewelacyjny sernik peanut butter z moim ukochanym masłem orzechowym ❤

Do tego spód z ciasteczek i gruba warstwa czekolady.

Sernik nie jest wysoki – dlatego to bardziej kostka sernikowa niż typowy sernik. Jest za to bardzo podzielny, więc świetnie sprawdzi się na świątecznym stole.

Sposób przygotowania jest bardzo prosty i szybki, więc każdy da sobie z nim radę.

Zaopatrzcie się tylko w kremowe masło orzechowe oraz ciasteczka w typie oreo/neo. Reszta to już podstawowe składniki :)

Wszystkich wielbicieli serników zapraszam do wypróbowania również innych przepisów na pyszne ciasta z serem albo na wypieki z masłem orzechowym :)

 

sernik z masłem orzechowym kostka sernikowa z orzechami
 

orzechowa kostka sernikowa sernik z masłem orzechowym
 

kostka sernikowa z masłem orzechowym sernik orzechowy
 

Sernik peanut butter – przepis do druku

sernik peanut butter

Sernik peanut butter

Wypieki Beaty
Przepis na formę do pieczenia o wielkości około 23/33 cm.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 30 minut
Czas wykonania 1 godz
Czas całkowity 1 godz 30 minut
Danie Ciasta
Porcje 22
Kalorie 304 kcal

Składniki
  

spód:

sernik:

Instrukcja
 

  • Ciasteczka zmiksuj malakserem, albo włóż do grubego woreczka i bardzo dokładnie rozdrobnij - uderzając w nie wałkiem ;)
  • Dodaj do ciasteczek rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj.
  • Formę do pieczenia o wielkości około 23/33 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  • Wysyp na dno ciasteczka i wylep nimi całe dno.
  • Podpiecz spód w 180 stopniach przez 10 minut.
  • W tym czasie przygotuj sernik.
  • W dużej misie umieść twaróg, masło orzechowe, jogurt, cukier i jajka - dokładnie zmiksuj.
  • Wylej masę na podpieczony spód.
  • Zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz sernik przez około 50 minut.
  • Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale sernik zostaw w środku do momentu, aż się ostudzi.
  • Śmietanę kremówkę podgrzej w rondelku.
  • Jak się zagotuje, to zdejmij rondelek z palnika i wrzuć do środka połamaną czekoladę - mieszaj aż się rozpuści.
  • Polej polewą sernik.
  • Schłódź całość w lodówce przez przynajmniej 4 godziny.

Składniki Odżywcze

Serving: 100gKalorie: 304kcalWeglowodany: 16gBiałko: 17gTłuszcz: 18g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

 

Inspiracja.