Przepis na bezglutenowe ciastka czekoladowo-kokosowe

Te bezglutenowe ciasteczka robi się bardzo szybko, a do tego są przepyszne :)

Mąż mówi, że przypominają mu dzieciństwo:)

Ciasteczka są bardzo czekoladowe, w środku mięciutkie, a jednocześnie lekko chrupiące dzięki kawałkom migdałów.

Nie ma w nich grama mąki!

Konsystencję zapewniają im wiórki kokosowe i migdały.

Spróbujcie zrobić te ciastka czekoladowo-kokosowe, bo na prawdę nie wymagają praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych.

Koniecznie zobaczcie również inne moje przepisy bezglutenowe – znajdziecie tu wiele ciekawych propozycji.

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
5 z 2 ocen
Postaw mi kawę

 ciasteczka czekoladowo-kokosowe

 ciastka czekoladowo-kokosowe

 

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe przepis

makaroniki kokosowe1

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe

Wypieki Beaty
Przepis na bardzo proste bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z wiórkami kokosowymi i migdałami.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 10 minut

Składniki

Instrukcja
 

  • Czekoladę, ekstrakt z wanilii i mleko podgrzej w garnku do rozpuszczenia czekolady - dokładnie wymieszaj.
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 115 g czekolady, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • Dodaj wiórki i migdały, wymieszaj.
    200 g wiórek kokosowych, 1/2 szklanki migdałów
  • Nakładaj łyżką na blachę.
  • Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra/dół).
  • Ostudź na kratce.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Ten przepis pochodzi od Bajaderki z forum Mniam Mniam.