Te ciasteczka robi się bardzo szybko, a do tego są przepyszne :) Mąż mówi, że przypominają mu dzieciństwo:)
Ciasteczka są bardzo czekoladowe, w środku mięciutkie, a jednocześnie lekko chrupiące dzięki kawałkom migdałów.
Spróbujcie je zrobić, bo na prawdę nie wymagają praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych.

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe
Składniki
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 115 g gorzkiej czekolady
- 1 łyzeczka ekstraktu z wanilii (można pominąć)
- 200 g wiorkow kokosowych
- 1/2 szklanki posiekanych (grubo) migdałów
Instrukcja
- Czekoladę i mleko podgrzej w garnku do rozpuszczenia czekolady, dodaj wiórki i migdały, wymieszaj. Nakładaj łyżką na blachę. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudź na kratce.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!
Ten przepis pochodzi od Bajaderki z forum Mniam Mniam.