Te ciasteczka robi się bardzo szybko, a do tego są przepyszne :) Mąż mówi, że przypominają mu dzieciństwo:)

Ciasteczka są bardzo czekoladowe, w środku mięciutkie, a jednocześnie lekko chrupiące dzięki kawałkom migdałów.

Spróbujcie je zrobić, bo na prawdę nie wymagają praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych.

 

 

 

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 115 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyzeczka ekstraktu z wanilii (można pominąć)
  • 200 g wiorkow kokosowych
  • 1/2 szklanki posiekanych (grubo) migdałów

Instrukcja
 

  • Czekoladę i mleko podgrzej w garnku do rozpuszczenia czekolady, dodaj wiórki i migdały, wymieszaj. Nakładaj łyżką na blachę. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudź na kratce.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Ten przepis pochodzi od Bajaderki z forum Mniam Mniam.