Reklama
Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kawa mokka z chili

By |2018-10-27T13:32:19+00:002018 Październik 31st|Napoje|

Kawa mokka z chili – pikantne doznanie 🙂

 

kawa mokka z chili

 

Przyznaję się publicznie, że jestem kawoszką.

Nie wyobrażam sobie dnia bez macchiatto 🙂

Często też kombinuję z nowymi smakami kawy (zamawiam nawet aromatyzowaną kawę w ziarnach – uwielbiam pomarańczową).

Dziś mam dla was przepis na kawę mokka z chili.

Tak w zasadzie, to podam wam przepis na mieszankę, którą możecie dodać do dowolnej kawy.

Możecie ją wsypać do espresso, do cappuccino, czy do latte.

Każdej kawie nada czekoladowego i pikantnego smaku 🙂

Pierwszą kawę wypiłam z czubatą łyżeczką tej przyprawy i muszę przyznać, że chili było nieźle czuć 😀

Teraz używam jej takie większe pół łyżeczki.

Z przepisu przygotujecie mieszankę około 20 kaw – zależy ile jej będziecie sypać.

Zapraszam was również na ajerkoniakową latte, kawę piernikową, latte z białą czekoladą, albo dyniową pumpkin spice latte.

 

kawa   czekoladowa kawa latte macchiatto
 

przyprawa do kawy  przyprawa do kawy mokka
 

przyprawa do kawy mokka  czekolada z chili
 

Kawa mokka z chili
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na przyprawę do kawy na około 20 porcji.
Autor:
Typ przepisu: Napoje
Ilość: 20
Składniki
  • 65 g (1/3 szklanki) cukru
  • 30 g (1/3 szklanki) gorzkiego kakao
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego chili
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki wsyp do słoika.
  2. Zamknij, porządnie wstrząśnij.
  3. Dodawaj około 0,5-1 łyżeczkę do ulubionej kawy.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 20 Tłuszcze: 0,3 g Węglowodany: 4,2 g Błonnik: 0,2 g Białka: 0,3 g

 

 

Przepis znalazłam tutaj.

Reklama

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: