Kawa mokka z chili – pikantne doznanie :)

 

kawa mokka z chili

 

Przyznaję się publicznie, że jestem kawoszką.

Nie wyobrażam sobie dnia bez macchiatto :)

Często też kombinuję z nowymi smakami kawy (zamawiam nawet aromatyzowaną kawę w ziarnach – uwielbiam pomarańczową).

Dziś mam dla was przepis na kawę mokka z chili.

Tak w zasadzie, to podam wam przepis na mieszankę, którą możecie dodać do dowolnej kawy.

Możecie ją wsypać do espresso, do cappuccino, czy do latte.

Każdej kawie nada czekoladowego i pikantnego smaku :)

Pierwszą kawę wypiłam z czubatą łyżeczką tej przyprawy i muszę przyznać, że chili było nieźle czuć :D

Teraz używam jej takie większe pół łyżeczki.

Z przepisu przygotujecie mieszankę około 20 kaw – zależy ile jej będziecie sypać.

Zapraszam was również na ajerkoniakową latte, kawę piernikową, latte z białą czekoladą, albo dyniową pumpkin spice latte.

 

kawa   czekoladowa kawa latte macchiatto
 

przyprawa do kawy  przyprawa do kawy mokka
 

przyprawa do kawy mokka  czekolada z chili
 

Kawa mokka z chili

Wypieki Beaty
Przepis na przyprawę do kawy na około 20 porcji.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minut
Czas całkowity 5 minut
Danie Napoje
Porcje 20
Kalorie 20 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Wszystkie składniki wsyp do słoika.
  • Zamknij, porządnie wstrząśnij.
  • Dodawaj około 0,5-1 łyżeczkę do ulubionej kawy.

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 20kcalWeglowodany: 4.2gBiałko: 0.3gTłuszcz: 0.3gBłonnik: 0.2g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

 

Przepis znalazłam tutaj.