Owsianka dyniowa

 

owsianka

 

Owsianka dyniowa to idealna propozycja śniadaniowa jesienią :)

Nie dość, że jest po prostu przepyszna i zdrowa, to jeszcze spójrzcie na jej kolor – trudno się nie uśmiechnąć do niej :)

Dzięki puree z dyni, owsianka – naturalnie raczej bura w kolorze nabiera pięknej żółtej barwy – od razu robi się słoneczniej i przyjemniej :)

Do tego do płatków owsianych dodałam korzenne przyprawy, które świetnie komponują się z dynią i dodatkowo mają działanie rozgrzewające – jeszcze jeden plus przy niezbyt ładnej w tym roku jesieni.

Na koniec są jeszcze chrupiące orzechy – mmm.

Całość bardzo pożywna, rozgrzewająca, smakowita i przede wszystkim zdrowa – to istna bomba świetnych składników odżywczych.

Nic, tylko brać i jeść, więc do kuchni marsz!

Podaję porcję na jedną osobę.

Przepis bierze udział w konkursie #Ambition

owsianka-dyniowa-3

 

szybka owsianka

 

owsianka-dyniowa-2

 

owsianka-dyniowa-5

 

owsianka dyniowa

 

owsianka

Owsianka dyniowa

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Płatki zalej mlekiem, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną i napęcznieją - około 10-15 minut.
  • Pod koniec gotowanie dodaj puree z dyni i dokładnie wymieszaj.
  • Podgrzej całość przez jakieś 2 minuty.
  • Przełóż owsiankę do miski, posyp posiekanymi orzechami i polej miodem albo syropem klonowym.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 


ambition