Truskawkowe tiramisu

 

truskawkowe tiramisu

 

Oto deser doskonały – truskawkowe tiramisu :)

Idealne zarówno dla dzieci jak i dorosłych – zwykłe tiramisu za sprawą kawy średnio nadaje się dla maluchów, za to tą wersją będą się na pewno zajadać :)

Biszkopty moczymy w soku jabłkowym, serek mascarpone przygotowujemy z dodatkiem rozpuszczonej białej czekolady, do tego świeże truskawki i mus z truskawek – mniam.

Uwierzcie mi, że to jest przepyszne :)

Zresztą sami zróbcie, to zobaczycie.

Ja swoje tiramisu zmieściłam do średniej wielkości owalnej foremki.

Zajrzyjcie też do innych przepisów na tiramisu.

truskawkowe tiramisu

 

truskawkowe tiramisu 3

 

truskawkowe tiramisu

 

truskawkowe tiramisu 7

 

Truskawkowe tiramisu

Wypieki Beaty
Tiramisu w wersji owocowej - z pysznymi świeżymi truskawkami.
4 z 2 ocen
Czas przygotowania 30 minut
2 godz
Czas całkowity 2 godz 30 minut
Danie Deser
Porcje 4

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Serek mascarpone zmiskuj z żółtkami, dodaj do niego przestudzoną białą czekoladę i krótko zmiksuj.
  • Połowę truskawek pokrój w plasterki, a resztę owoców zmiksuj z łyżką cukru.
  • Białka ubij na sztywno, dodaj do serka i delikatnie wymieszaj.
  • Biszkopty zamocz w soku jabłkowym i ułóż warstwę na dnie foremki.
  • Na biszkopty wyłóż połowę kremu, na wierzchu ułóż połowę truskawek i polej połową mus truskawkowego.
  • Ułóż drugą warstwę biszkoptów zamoczonych w soku.
  • Na nie nałóż resztę kremu, truskawek i musu.
  • Schłódź.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

truskawkowe tiramisu kwiatki