Ciasto z krakersów

zaskakujące i smaczne 🙂

 

ciasto z krakersów

 

Długi weekend majowy dobiega końca, ja wreszcie wróciłam do domu i szybko dzielę się przepisem na ekspresowe ciasto na weekend.

Duży plus tego ciacha, to to że zrobi go każdy – nawet ten, który ma w kuchni dwie lewe ręce 🙂

Ciasto jest troszkę w typie bajaderki, więc może postać na prawdę długo i nic się z nim nie dzieje 🙂

Potrzebujecie do niego zaledwie trzech składników – krakersów, mleka skondensowanego i masła.

Tylko tyle, a efekt wow gwarantowany 🙂

Spróbujcie koniecznie!

Zapraszam was również do wypróbowania moich przepisów na pyszne ciasta czekoladowe 😋😋

 

torcik zapracowanych mam 

ciasto z krakersow 

 Ciasto z krakersów – przepis do druku

Ciasto z krakersów

 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Autor:
Kuchnia: Ciasto
Ilość: 20
Składniki
  • 2 opakowanie krakersów Lajkonik - każde po 180 g (solonych, niesmakowych)
  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego - każde po 530 g
  • kostka masła (200 g)
Wykonanie
  1. Krakersy pokrusz w dłoniach do dużej miski, zalej dwiema puszkami mleka skondensowanego i kostką rozpuszczonego masła.
  2. Wymieszaj wszystko dokładnie.
  3. Można też dodać tu orzechy, rodzynki itp.
  4. Całość przekładamy do średniej blaszki i pieczemy w 180 stopniach około 40-50 minut.

Przepis oryginalny pochodzi ze strony Mniam Mniam (figuruje tam jako Torcik zapracowanych mam).