Ciasto z krakersów

zaskakujące i smaczne :)

 

ciasto z krakersów

 

Długi weekend majowy dobiega końca, ja wreszcie wróciłam do domu i szybko dzielę się przepisem na ekspresowe ciasto na weekend.

Duży plus tego ciacha, to to że zrobi go każdy – nawet ten, który ma w kuchni dwie lewe ręce :)

Ciasto jest troszkę w typie bajaderki, więc może postać na prawdę długo i nic się z nim nie dzieje :)

Potrzebujecie do niego zaledwie trzech składników – krakersów, mleka skondensowanego i masła.

Tylko tyle, a efekt wow gwarantowany :)

Spróbujcie koniecznie!

Zapraszam was również do wypróbowania moich przepisów na pyszne ciasta czekoladowe 😋😋

 

torcik zapracowanych mam 

ciasto z krakersow 

 Ciasto z krakersów – przepis do druku

ciasto z mleka skondensowanego

Ciasto z krakersów

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minut
Czas wykonania 50 minut
Czas całkowity 1 godz 5 minut
Danie Ciasta
Kuchnia Kuchnia amerykańska
Porcje 20

Składniki
  

  • 2 opakowanie krakersów Lajkonik - każde po 180 g (solonych, niesmakowych)
  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego - każde po 530 g
  • kostka masła (200 g)

Instrukcja
 

  • Krakersy pokrusz w dłoniach do dużej miski, zalej dwiema puszkami mleka skondensowanego i kostką rozpuszczonego masła.
  • Wymieszaj wszystko dokładnie.
  • Można też dodać tu orzechy, rodzynki itp.
  • Całość przekładamy do średniej blaszki (wymiary około 24/24 cm) i pieczemy w 180 stopniach około 40-50 minut.
Słowa kluczowe krakersy, masło orzechowe
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis oryginalny pochodzi ze strony Mniam Mniam (figuruje tam jako Torcik zapracowanych mam).