Przepis na niezwykłe ciasto krakersowe z mlekiem skondensowanym.

ciasto z krakersów


Długi weekend majowy dobiega końca, ja wreszcie wróciłam do domu i szybko dzielę się przepisem na ekspresowe ciasto na weekend.

Duży plus tego ciacha, to to że zrobi go każdy – nawet ten, który ma w kuchni dwie lewe ręce :)

Ciasto jest troszkę w typie bajaderki, więc może postać na prawdę długo i nic się z nim nie dzieje :)

Potrzebujecie do niego zaledwie trzech składników – krakersów, mleka skondensowanego i masła.

Tylko tyle, a efekt wow gwarantowany :)

Spróbujcie koniecznie!

Zapraszam was również do wypróbowania moich przepisów na pyszne ciasta czekoladowe 😋😋

Przejdź do przepisu Drukuj Przepis
4.75 z 4 ocen
Postaw mi kawę

torcik zapracowanych mam 

ciasto z krakersow 

 Ciasto z krakersów – przepis do druku

ciasto z mleka skondensowanego

Ciasto z krakersów

Wypieki Beaty
Przepis na niezwykłe ciasto z zaledwie trzech składników.
4.75 z 4 ocen
Czas przygotowania 15 minut
Czas wykonania 50 minut
Czas całkowity 1 godz 5 minut
Porcje 20

Wyposażenie

  • Forma do pieczenia o wielkości około 24/24 cm.

Składniki

Instrukcja
 

  • Krakersy pokrusz w dłoniach do dużej miski.
    2 opakowania krakersów
  • Zalej krakersy dwiema puszkami mleka skondensowanego i rozpuszczonym masłem.
    2 puszki mleka skondensowanego słodzonego, 200 g masła
  • Wymieszaj wszystko dokładnie.
  • Można też dodać tu orzechy, rodzynki itp.
    orzechy, rodzynki
  • Całość przekładamy do średniej blaszki (wymiary około 24/24 cm) i pieczemy w 180 stopniach (góra/dół) około 40-50 minut.
  • Po upieczeniu i ostudzeniu możesz polać ciasto rozpuszczoną czekoladą.

Notatki

Tak, tak - do ciasta nie dajemy proszku do pieczenia :)
Słowa kluczowe krakersy, masło orzechowe
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis oryginalny pochodzi ze strony Mniam Mniam (figuruje tam jako Torcik zapracowanych mam).