Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ciasto z krakersów

By | 2017-07-17T12:07:44+00:00 2012 Maj 5th|Ciasta różne|

Długi weekend majowy dobiega końca, ja wreszcie wróciłam do domu i szybko dzielę się przepisem na ekspresowe ciasto na weekend. Duży plus tego ciacha, to to że zrobi go każdy – nawet ten, który ma w kuchni dwie lewe ręce 🙂

Ciasto jest troszkę w typie bajaderki, więc może postać na prawdę długo i nic się z nim nie dzieje 🙂

torcik zapracowanych mam 

ciasto z krakersow 

 

Ciasto z krakersów
 
Autor:
Składniki
  • 2 opakowanie krakersów Lajkonik - każde po 180g (solonych, niesmakowych)
  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego - każde po 530g
  • kostka masła (200g)
Wykonanie
  1. Krakersy pokrusz w dłoniach do dużej miski, zalej dwiema puszkami mleka skondensowanego i kostką rozpuszczonego masła.
  2. Wymieszaj wszystko dokładnie. Można też dodać tu orzechy, rodzynki itp.
  3. Całość przekładamy do średniej blaszki i pieczemy w 180 stopniach około 40-50 minut.
Przepis oryginalny pochodzi ze strony Mniam Mniam (figuruje tam jako Torcik zapracowanych mam).

Reklama

2 komentarze

  1. Dunia 2016/04/18 at 20:46 - Reply

    Można prosić o podanie o wielkości owych puszek masy krówkowej ? Osobiście natrafiłam w sklepie na takie po 400g i 460g.

    I waga paczek krakersów też była by pomocna (na wypadek jak by ktoś chciał użyć innej firmy)

    • wypiekibeaty 2016/04/18 at 21:06 - Reply

      Puszka mleka skondensowanego to 530g. Paczka krakersów Lajkonika to 180g 🙂

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: