Muffinki dyniowo-piernikowe

muffinki dyniowo-piernikowe

Muffinki dyniowo-piernikowe będą idealne nie tylko okresie przedświątecznym.

Można je jeść jak tylko rozpoczyna się sezon na dynie :)

A dynia w połączeniu z przyprawą do piernika smakuje wyśmienicie ❤❤

Babeczki są wilgotne, bardzo smaczne i sycące.

Możecie podać je dzieciom – moja córka się w nich zakochała.

Z przepisu otrzymacie około 12 sporych muffinek.

Wypróbujcie również inne przepisy z dynią oraz przepisy na muffinki.

babeczki dyniowe z przyprawą piernikową babeczki piernikowe z dynią

piernikowe babeczki z dynią piernikowe muffinki z dynią

babeczki dyniowo-piernikowe muffinki dyniowe

Muffinki dyniowo-piernikowe

muffinki dyniowo-piernikowe

Muffinki dyniowo-piernikowe

Wypieki Beaty
Przepis na 12 sztuk.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 20 minut
Czas całkowity 40 minut
Danie Babeczki
Porcje 12
Kalorie 257 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Zmieszaj razem suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz przyprawy - cynamon i przyprawę do piernika.
  • W drugiej misce zmiksuj razem puree z dyni, olej, mleko, jajko i miód.
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką.
  • Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek.
  • Piecz w 200 stopniach przez 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez kolejne 10 minut (wszystko w trybie góra/dół).
  • Po upieczeniu babeczki ostudź.
  • Jeśli chcesz przygotować lukier, to szklankę cukru pudru zmieszaj z około 3 łyżkami mleka, możesz też dodać pół łyżeczki cynamonu :)

Składniki Odżywcze

Serving: 1gKalorie: 257kcalWeglowodany: 34gBiałko: 4gTłuszcz: 12g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Inspiracja.