Oreo – przepisy dla każdego!

Ciastka Oreo, które jakiś czas temu zawojowały nasz kraj i nie tylko.

Są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych i Anglii i zjadane jako deser. Dobra akcja marketingowa sprawiła, że i u nas wszyscy je znają. Chociaż jako ciastka markizy nie są czymś innowacyjnym ;)

Ciastka Oreo są popularnym składnikiem, który można używać do różnych celów kulinarnych.

Amerykanie bardzo chętnie używają te ciasteczka w swoich przepisach i chyba jednym z najpopularniejszych jest sernik na zimno z ciastkami oreo.

Ciasteczka Oreo mogą być dodawane do ciast, muffinek, lodów, mlecznych koktajli, shake’ów, a nawet do ciasta naleśnikowego lub gofrów.

Można je także rozdrobnić i dodać do kremów lub musów, aby dodać im chrupiącej tekstury i słodkiego smaku.

Ciastka Oreo są bogate w cukier, tłuszcz i węglowodany, dlatego powinny być spożywane z umiarem jako element zrównoważonej diety.

W moich przepisach możecie je spokojnie zastąpić innymi tańszymi ciastkami typu markizy – dwa kruche ciastka przełożone kremem.